Bengs ja Salminen 5-ottelun EM-urakassa olympiapaikan haussa

7.8.2019 Laura Salminen ja Eevi Bengs muodostavat Suomen tehoduon naisten 5-ottelun EM-kisoissa tällä viikolla. Kisat käydään Bathissa Iso-Britanniassa. Samalla kisataan myös Tokion olympiapaikoista.

Naisten karsintakilpailu on vuorossa perjantaina ja finaalikisa sunnuntaina. Finaaliin selviää 36 parasta. Karsintakilpailussa kisataan lajijärjestyksellä miekkailu, uinti ja laser run. Finaalikisassa järjestys on uinti, miekkailu, esteratsastus ja laser run.

Henkilökohtaisen kisan kahdeksan parasta (max. yksi per maa) saavuttaa paikan Tokion olympialaisiin.

Minskin kansainvälisessä kilpailussa kuukausi sitten Laura Salminen sijoittui komeasti seitsemänneksi kovassa seurassa. Bengs oli 26:s.

Laura Salminen:
- Päivä ja hetki vain kerrallaan. Perjantaina lähdetään kamppailemaan paikasta sunnuntain finaaliin. Sunnuntaina sitten päivä uusi ja toivottavasti Euroopan 36 parhaan superatleetin joukossa taistelemassa sijoituksista.

Eevi Bengs:
- Tämän vuoden EM-kisat ovat mahdollisuuksia täynnä. Lähden innolla katsomaan mihin asti yllän. Bath on tuttu kisapaikka ja siellä osataan järjestää hienoja kilpailuja.

EM-kisat alkoivat jo tiistaina sekaviestillä ja keskiviikkona ohjelmassa oli viestikilpailut. Näissä kisoissa Suomella ei ollut edustusta.

Joukkueenjohtajana toimii Janne Saarikko.

----
Toni Flink

​Lue lisää kisasta >

« Takaisin