Anna Salminen paras suomalainen naisten EM-kalvassa

19.6.2019 Anna Salmisen 37:s tila on suomalaisnaisten paras sijoitus keskiviikkona Düsseldorfissa käydyssä kalpamiekkailun henkilökohtaisessa EM-kilpailussa.

Suomalaiskvartetista Salminen ja Michaela Kock selviytyivät alkueristä kaavioon. Salminen hävisi Romanian Maria Udrealle 13-15 ja Kock hallitsevalle italialaiselle maailmanmestarille Mara Navarrialle 7-15.

Alkuerissä Salminen voitti neljä ottelua kuudesta, Kock kaksi ja Anna Vuorinen sekä Suvi Lehtonen yhden.

Anna Salminen:
- Miekkailuni sujui tänään alkuerän ensimmäisestä matsista lähtien vahvasti. Miekkailu kulki hyvin ja sain voitettua neljä matsia kuudesta. Pudotusottelussani annoin romanialaiselle tyhmää etumatkaa ensimmäisen erän aikana. Sain kuitenkin käännettyä matsin niin, että olin itse johtoasemassa muutaman kerran.  Tiukan ja jännittävän matsin jälkeen tulos ei kuitenkaan ollut se toivottu. Tällä kertaa vastustaja veti pidemmän korren ja vei voiton. Tulos harmittaa, sillä tuntui, että tänään olisi ollut mahdollisuuksia päästä pidemmällekin.

Michaela Kock:
- Miekkailu sujui ihan hyvin. Hyviä pistoja tuli, mutta tämä ei riitänyt tänään. Alkuerissä meni liian tiukoille ja hävisin kolme matsia tilanteesta 4-4. Cupissa tuli sitten vastaan viime vuoden maailmanmestari ja hän oli paljon kovempi. Lopputulos jää harmittamaan.

Anna Vuorinen:
- Voitin vain yhden matsin alkuerissä, tiukkoja matseja oli ja miekkailu parani loppua kohden mutta täytyy treenata lisää, jotta tulisi lisää konkretiaa miekkailuun.

Suomalaisten loppusijoitukset:
37) Anna Salminen
61) Michaela Kock
77) Anna Vuorinen
82) Suvi Lehtonen

Mukana oli 88 miekkailijaa.

Suomalaisten osalta EM-kisat jatkuvat perjantaina miesten kalvan joukkuekilpailulla ja lauantaina naisten vastaavalla. Molemmissa kilpailuissa on mukana 17 joukkuetta.

Kisapäivät
PE 21.6. kalpa, miehet joukkue
LA 22.6. kalpa, naiset joukkue

----
Toni Flink

Kuva: Team Bizzi
 

« Takaisin