Anna Salminen komeasti kymmenes universiadeissa

4.7.2019 Anna Salminen miekkaili kaikkien aikojen parhaan suomalaisnaisten sijoituksen kesäuniversiadeissa torstaina. Salmiinen sijoittui naisten kalvassa kymmenenneksi.

Anna Salminen voitti pudotusotteluissaan ensin Kanadan Kristen Van Marioniin 15-11 ja perään Australian Madeleine Andersenin 15-7. Israelin Nickol Tal oli suomalaista parempi niuykasti 15-13. Tal eteni aina mitaliotteluihin asti. 

- Tänään oli kokonaisuudessa hyvä ja vahva päivä. Alkuerissä oli monta laadukasta matsia. Ensimmäiseen cup otteluuni sain vastaani kanadalaisen, joka oli alkuerissä ainoa jolle hävisin. Sain hänestä revanssin. 

- Seuraavan matsin australialainen taipuikin selvemmin, mutta neljännesvälierän israelilainen osoittautui liian kovaksi palaksi. Kokonaisuutena olen tyytyväinen tulokseen, mutta tavoitteeni oli kasvanut päivän mittaan ja toivoin vielä kovempaa sijoitusta. Tästä on kuitenkin hyvä oppia ja jatkaa eteenpäin kohti seuraavia miekkailukarkeloita, Salminen paketoi päivän.

Anna Vuorisen loppusijoitus oli 48:s ja Sofia Tauriainen 52:s.

Muut suomalaisnaiset karsiutuivat pudotusotteluiden avauskierroksella. Sofia Tauriainen koki tappion Hong Kongin Ka Mong Chulle 13-15 ja Anna Vuorinen Venäjän Maria Obraztsovalle 12-15.

Alkuerissä Salminen otti viisi voittoa kuudesta keräten indeksin +7. Vuorisen saaliiksi tuli alkuerissä kaksi voittoa (+2) ja Tauriaiselle kaksi (-4). Salminen oli alkuerien kahdeksas, Vuorinen 47. ja Tauriainen 51.

- Kaksi tappiota taas 4-4 tilanteesta alkuerissä jotka olisi voinut kääntää toisinpäin. Miekkailu takkuili jo alkuerissä ja sama meno jatkui cuppimatsissa. Sain siitä huolimatta kuitenkin vedettyä ihan hyvän matsin, joka oli tiukka 12-12 tilanteeseen asti. Viimeiset kolme pistettä venäläinen veikin flessaamalla, kertasi Vuorinen kisaurakkaa.

- Päällimmäinen fiilis on harmitus. Tänään oli ilmassa nuutumista ja terävyyden uupumista tiukimmilla hetkillä. Kuitenkin oli tosi hyviä matseja ja teknisesti hyviä sekä fiksuja pistoja ja cupkierroksille pääsy. Eli paljon positiivistakin löytyy, pitäisi vaan saada pidettyä koko päivän läpi se parempi suorittaminen. Parempi tulos oli lähellä, summasi puolestaan Tauriainen.

Joukkuekilpailu käydään sunnuntaina. Suomen neljäs miekkailija on Sara Salminen.

--
Toni Flink

Lue lisää kilpailusta tästä >

« Takaisin