Anna Salminen jäi piston päähän MM-jatkopaikasta

19.7.2018 Suomen ainoan miekkailun MM-kisaedustajan Anna Salmisen tie sunnuntaisiin kalvan henkilökohtaisen kilpailun jatko-otteluihin katkesi torstaina niukimmalla mahdollisella tavalla. Kiina Wuxissa käytävissä MM-kilpailuissa Salminen kärsi tappion 64 parhaan joukkoon pyrittäessä Puolan Renata Knapik-Miazgalle 14-15.

Salminen laittoi viime vuoden joukkuekisan MM-pronssinaisen ja henkilökohtaisen kilpailun kaksinkertaisen EM-mitalistin todella tiukalle, mutta puolalainen eteni toiselle kisapäivälle. Maailman rankingissa miekkailijoiden ero on yli 120 sijaa puolalaisen eduksi (29:s ja 151:s).  Salmisen loppusijoitus oli neljänsissä MM-kilpailuissaan 89.s.

Alkuerässä Salminen voitti kaksi ottelua kuudesta. Suomalainen sai haastaa mm. kaksinkertaisen maailmanmestarin ja Rion hopeamitalistin Italian Rossella Fiamingon. Salminen hävisi erien neljä ensimmäistä otteluaan (Fiamingo Italia, Masalo Liettua, Martinez Venezuela, Hoppe Montanaro Kanada), mutta voitti kahdessa viimeisessä Georgian Maia Guchmazovan 5-3 ja Ruotsin Ebba Karlssonin 5-2.

Näin Salminen kommentoi MM-kisan etenemistä:

- Kisa lähti hyvin tahmeasti liikkeelle. Olin alun ihan unessa, mutta miekkailuni taso nousi matsi matsilta ja sain onneksi alkuerästa revittyä kaksi hikistä voittoa, joiden ansiosta pääsin jatkoon.

- Tiesin puolalaisen olevan kova meriittien puolesta. Hyvän alkulämmittelyn jälkeen matsi lähti laadukkaasti käyntiin ja oli tasainen loppuun asti. Kokenut puolalainen onnistui lopussa kuitenkin saamaan voittoon vaadittavat pisteet, ja tämän takia kisani päättyi nopeammin kuin mitä olisin toivonut.

- Tappio ärsyttää todella paljon, mutta siitä jäi sentään jotain käteen, josta on hyvä jatkaa ensi kautta kohti.

Miesten karsinta on vuorossa perjantaina 20.7. ja 64-loppukilpailu maanantaina 23.7. Miesten joukkuekilpailu käydään keskiviikosta torstaihin 25.-26.7.

Miesten joukkueen muodostavat Jaakko Paavolainen, Teemu Seeve, Topias Tauriainen ja Niko Vuorinen. Joukkueenjohtajana toimii Minna Lehtola.