Akseli Heinämaalle makea voitto ja uran paras maailmancupin sijoitus

12.3.2023 Tampereen Kalpaveljien Akseli Heinämaa otti viikonloppuna uransa tähän mennessä parhaan sijoituksen kalpamiekkailun maailmancupissa, kun hän otteli 32 parhaan joukkoon Budapestin GP:ssä. 22-vuotiaan Heinämaan loppusijoitus oli 342 maailman parhaan miekkailijan. joukossa 27:s.

Sunnuntain finaalipäivän avausottelussa Heinämaa kohtasi israelilaisen vasurin Yuval Freilichin, vuoden 2019 Euroopan mestarin. Freilich voitti perjantaina kaikki alkueräottelunsa saaden paikan lauantaille ilman kaavio-otteluita, mutta nyt hänen kisansa päättyi Heinämaan ottaessa makean voiton 15-13.

32-kaaviossa vastaan asettui Ranskan samanikäinen Gaetan Billa. Ranskalainen voitti ottelun 15-11. Seuraavilla kierroksella ranskalainen osoitti edelleen vahvaa päivän kuntoa voittamalla maailman rankingin kolmosen Koki Kanon ja Unkarin David Nagyn edeten mitaliotteluihin.

Akseli Heinämaa:

- Miekkailu kulki tänään nätisti ja voin olla tähän kisasuoritukseen todella tyytyväinen. Freilichia vastaan oli hyvä ottelu. Pystyin selvittämään hänet toisen erän aikana ja kääntämään ottelun itselleni. 

- 32-cupin vastustaja oli tällä kertaa parempi. Ranskalainen Billa oli todella hyvä rankaisemaan lyhyeksi jääneissä hyökkäyksissä. Pari kertaa tuli myös unohdettua etäisyyden pitäminen, jotka Billa käytti hyväkseen. 

- Onneksi tappiot ovat parhaita oppimismahdollisuuksia. Uskon, että tämä viisaus pätee tässäkin tapauksessa. Seuraava kohtaaminen Billan kanssa menee varmasti paremmin.

-------------
Toni Flink

« Takaisin