14 miekkailijaa nuorten EM-miekkailuihin Kroatiaan

19.2.2020 Alle 17- ja 20-vuotiaiden eli kadettien ja junioreiden miekkailun EM-kilpailut käydään 21.2.-2.2. Kroatian Porecissa. Suomi lähettää kisoihin kaikkiaan 14 miekkailijaa, joista kalpaan osallistuu tusina kilpailijoistamme ja säilään sekä florettiin kumpaankin yksi.

Joukkueenjohtajana Porecissa toimii SM5L:n valmennus- ja nuorisopäällikkö Minna Lehtola, Liiton nimeäminä valmentajina ovat mukana Kimmo Puranen (kadetiti) ja Wieslaw Konizcek (juniorit). EFC on nimennyt Jonni Korhosen kilpailun tuomariksi ja Lena Tallroth-Kockin DT:n jäseneksi. 

Valmennus- ja nuorisopäällikkö Minna Lehtolan odotukset Porecista ovat monimuotoiset.
- Odotan joukkueeltamme hyvää yhteishenkeä sekä positiivista ja peräänantamatonta (lue suomalainen sisu) tekemisen meininkiä. Lähdemme hyvillä mielin edustamaan Suomea vaikka muutama jo valittu miekkailija joutuikin harmittavasti jättäytymään pois kisakoneesta loukkaantumisten vuoksi.  Meidän 14 hengen joukkueessa on sekä ensikertalaisia että kokeneita arvokilpailukävijöitä. 

Valmentajat Kimmo Puranen ja Wieslaw Koniczek odottavat edelleen näkevänsä kehitystä kisojen aikana.

- Kalvan osalta etenkin kadettipojat ovat viime vuodesta kehittyneet joukkueena kansainväliselle tasolle. Odotettavissa on tasavertaisia otteluja, mikä mahdollistaa hyviä tuloksia. Kahdessa viimeisimmässä kansainvälisessä Cadet Circuit (CC)-kilpailussa Suomen kadettipoikien kalpajoukkue sijoittui molemmilla kerroilla yhdeksännelle sijalle yli 30 joukkueen kamppailuissa. 

Suomen kadettipoikien joukkueessa Porecin EM-kilpailuissa miekkailevat Nikita Afanassiev, Marko Kuhta, Joona Rantanen ja Ville Sani.

Kalpavoittoista joukkuetta täydentää mukavasti kaksi sopimusaseiden edustajaa, Vilhelmiina Heiskari (U17-sarja tyttöjen floretti) ja Elmeri Sipola (U20-sarja Poikien säilä). 

Junioripoikien (U20) sarjassa Suomella on EM-kisoissa nuori ja nälkäinen tulevaisuuden joukkue, joka koostuu kahdesta juniorista (Julius Jutila ja Petri Pirhonen) sekä kahdesta EM-kadettisarjan miekkailijasta (Marko Kuhta ja Ville Sani). Tähän pian laajenevaan ja vahvistuvaan poikien junioriryhmään on lähivuosina odotettavissa hyviä tuloksia arvokilpailuissa. 

Henkilökohtaisessa kilpailussa odotamme menestystä Joona Rantaselta, joka sijoittui Espoon CC-osakilpailussa 8. sijalle ja äskettäin Krakovan CC-osakilpailussa 14. sijalle. Yllättäjän valttikortti on kuitenkin Marko Kuhdalla, joka on sarjan nuorten Pohjoismaiden hopeamitalisti. 

Kadettityttöjen (U17) sarjassa Suomen kärkimiekkailijana on Vilma Vehviläinen, joka sijoittui Krakovan CC-osakilpailussa hienosti 26. sijalle. Muut U17-joukkueen tytöt (Viena Niskala ja Inka Pallasvesa) ovat arvokilpailujen ensikertalaisina hakemassa arvokasta kansainvälistä kisakokemusta tuleville vuosille.

Juniorityttöjen (U20) sarjassa miekkailijoiden tavoitteena on parantaa viime vuotisia EM-kilpailujen sijoituksiaan, joista parhaimpana nyt mukaan lähtevistä oli Rilla Ritakallio 69. sijalla. Joukkueena junioritytöt (Laura Pöysti, Rilla Ritakallio, Oona Sohlberg ja Vilma Vehviläinen) tavoittelevat pääsyä 16. parhaan joukkoon."

2008 Pekingin olympialaisissa itse miekkailleen florettivalmentajan Javier Menéndez Fernández kehuu omaa suojattiaan tulevaisuuden nimeksi.

- Minni (Vilhelmiina Heiskari) on osoittanut olevansa hyvin lahjakas miekkailija, ja tulevaisuus on hänen käsissään.

Poikien säilän valmentaja Maestro Petri Vammelvuo kehuu suojattinsa Elmeri Sipolan rohkeutta.

- Elmeri teki rohkeasti "nikomaisen" ratkaisun ja lähti sinne missä kehitys on parhaiten mahdollista. Elmeri on koko vuoden Napolissa Italiassa oppimassa huipuilta. Nyt on itsestä kiinni, edellytykset on kyllä kunnossa. Laji on vaativa, onnella ei ole osuutta.

Suomen joukkueen kisapäivät:
22.2.   U17 kalpa pojat (Nikita Afanassiev, Marko Kuhta, Joona Rantanen, Ville Sani)
23.2.   U17 kalpa tytöt (Viena Niskala, Inka Pallasvesa, Vilma Vehviläinen)
24.2.   U17 floretti tytöt (Vilhelmiina Heiskari)
25.2.   JOUKKUE: U17 kalpa pojat
26.2.   JOUKKUE: U17 kalpa tytöt
27.2.  U20 kalpa pojat (Julius Jutila, Marko Kuhta, Petri Pirhonen, Ville Sani)
28.2.  U20 kalpa tytöt (Laura Pöysti, Rilla Ritakallio, Oona Sohlberg, Vilma Vehviläinen)
29.2.  U20 säilä pojat (Elmeri Sipola)
1.3.    JOUKKUE: U20 kalpa pojat
2.3.    JOUKKUE. U20 kalpa tytöt

----
Toni Flink

​Lue lisää kisasta >

« Takaisin