Eevi Bengs karsiutui niukasti finaalista kauden ensimmäisessä maailmancupissa

19.2.2015 Varmalta näyttänyt finaalipaikka suli olosuhteiden radikaaleihin muutoksiin ampumajuoksun aikana

World Cup 1 Sarasota Florida 18.2.2015

Eevi otteli karsintaryhmässä A, jossa oli yhteensä 28  ottelijanaista. Yhteensä karsintaryhmiä oli 3 ja naisottelijoita 85.

Eevi teki hyvän ja tasaisen karsintakilpailun ollen omassa karsintaryhmässään 10. Normaalioloissa tämä sijoitus olisi riittänyt hyvinkin finaalipaikkaan.

Miekkailussa Eevi kokosi hienot 15 voittoa, ollen miekkailun jälkeen 12. Uinnissa Eevi ui ennätyksensä tuntumaan ja ennen ampumajuoksua Eevin sijoitus oli 19.

Eevin A-erä suoritti ampumajuoksun ensimmäisenä klo 15 paikallista aikaa, jolloin kilpailupaikalla kävi kova tuuli, mikä vaikutti selkeästi koko erän ammuntaan ja juoksuun heikentävästi. Eevi suoriutui hankalista olosuhteista huolimatta kuitenkin hyvin ollen selvästi eränsä paras ampumajuoksussa nousten siis sijalta 19 sijalle 10.

Seuraavaksi oli sitten vuorossa B ja C erät, joita ennen ja niiden aikana tuuli selvästi tyyntyi ja ampumajuoksuajat paranivat merkittävästi.

Sääntöjen mukaan, kun kilpailussa on 3 karsintaerää, jokaisesta erästä menee suoraan finaaliin 8 parasta ja loput 12 pisteiden perusteella. Eevin A-erästä meni jatkoon pakolliset 8 , B- erästä 12 ja viimeisestä C -erästä 16 naista ja näin saatiin finaaliin 36 naisottelijaa.

Eevi kommentoi kisan jälkeen: ”Harmi, että olosuhteet muuttuivat niin radikaalisti, että muuten hyvin sujunut karsintakisani ei riittänyt finaalipaikkaan. Olen kuitenkin iloinen päivän suorituksestani ja erityisesti ampumajuoksusta, missä olin oman eräni ykkönen. Myös 10 sija karsintaerässäni oli mielestäni hyvä. Nyt katseet on kuitenkin suunnattava eteenpäin ja loppujen lopuksi tästä on hyvä jatkaa kautta. Seuraava kisa on Kairossa ja tämän kisa antoi hyvän itseluottamuksen, että olen tehnyt oikeita asioita harjoituskauden aikana”.