Saskia Halminen 5. ja Janne Saarikko 12. 5-ottelun Masters MM-kilpailuissa

15.7.2018 Saskia lähti päätöslajin takaa-ajoon sijalta 7. Saskia nousi kuitenkin ampumajuoksussa hyvin sijoituksissa sen mikä oli noustavissa, ja päätti kisan sijalle 5 ensimmäisissä MM-kisoissaan.

Nykyaikaisen 5-ottelun Masters MM-kilpailut käytiin Saksan Hallessa. Kisa oli ennätyksellisen suuri, kun ilmoittautuneita oli lähes 130 urheilijaa 28 eri maasta. Suomea edusti kilpailussa Saskia Halminen (HN5O, 30+ sarja) ja Janne Sarikko (VeVe, 40+ sarja).

Suomen joukkue aloitti kilpailun sekaviestillä torstaina. Valitettavasti ensimmäisessä lajissa esteratsastuksessa joukkue joutui keskeyttämään, kun Jannen selkä ei sallinut esteratsastusta. Muissa lajeissa joukkue suoritti tasaisesti, mutta ratsastuksen pisteiden menettäminen merkitsi väistämättä viimeistä sijaa kilpailussa. Pariviesti toimi kuitenkin hyvänä valmisteluna yksilökilpailua varten, erityisesti Saskian kirkas johtoasema uinnin vaihdossa lämmitti mieltä.

Yksilökilpailu käytiin kaksipäiväisenä. Ensimmäisen päivän aloitti esteratsastus, jossa Saskia suoritti totuttuun tapaan täydet pisteet. Janne vaihtoi selkäongelmien takia neliotteluun ja aloitti näin kilpailun vasta uinnilla. Saskia ui hyvin omaan tasoonsa ja oli ikäryhmänsä kolmanneksi nopein altaassa, mikä merkitsi neljättä sijaa ensimmäisen päivän jälkeen tuloksissa.

Toisena päivänä kisa alkoi miekkailulla ja päättyi ratkaisevaan ja jännittävään LaserRunniin. Janne suoritti tasaisesti omalla tasollaan ja päätti kisarupeaman sijalle 12 omassa sarjassaan. Aikainen aamumiekkailu kahden päivän kisaamisen jälkeen ei suosinut Saskiaa, joka menetti miekkailussa 3 sijaa, lähtien näin päätöslajin takaa-ajoon sijalta 7. Saskia nousi kuitenkin ampumajuoksussa hyvin sijoituksissa sen mikä oli noustavissa, ja päätti kisan sijalle 5 ensimmäisissä MM-kisoissaan.

Suomi hakee Masters MM-kilpailuja järjestääkseen vuodelle 2022 Hämeenlinnaan. Masters-kilpailuissa kilpaillaan ikäsarjoissa, joiden sisällä jaetaan myös tasoituspisteitä syntymävuoden mukaan. Masters-kilpailuissa ystävyys on yhtä tärkeää kuin toisia vastaan kisaaminen, ja kisaajien kesken vallitsee mahtava yhteishenki. Näihin kisoihin kannattaa lähteä mukaan!