Vilma Vehviläinen iloitsee harjoittelun tuomista hyvistä kilpailutuloksista

11.9.2020 ”No tässä ymmärtää sen, että paljon olen harjoitellut ja tulosta on tullut viime aikoina ja kivaahan se on”

Turkulainen 16-vuotias Vilma Vehviläinen sijoittui viime viikonloppuna 6.9.2020 Virossa pidetyissä Tallinn Open -kilpailuissa naisten kalvan sarjassa hienosti 5. sijalle. Kilpailuun osallistui yhteensä 39 kilpailijaa, mukaan lukien lähes koko kansainvälisesti meritoitunut Eestin naisten kalvan maajoukkue. Suomesta kilpailussa mukana oli myös Outi Jaakkola, joka sijoittui 19. sijalle.

Sunnuntaina käydyssä ”Tallinnan mestaruuskilpailussa” Vilma Vehviläinen voitti alkuerissä vakuuttavasti kaikki kuusi ottelua. Pudotusotteluissa Vilma jatkoi vahvaa miekkailua voittaen 32 joukossa Tallinna Möök:in Maria Maripuun 15-6 ja 16 joukossa Tartu Kalev:in Karoliina Komissarovan 15-8. Pääsystä semifinaaliin Vilma kohtasi Haapsalu En Garde:a edustavan Nelli Differtin.

Viikonlopun kisafiiliksiään Vilma kuvailee seuraavasti: ”Alkuerissä meni jo aika hyvin ja vahvasti jatkettiin cuppeihin viidentenä. Puolivälieriin saakka olin vahvoilla, mutta Nelli Differt oli tällä kertaa vahvempi 15-9 pistein”.

Vilmalla iloitsee harjoittelun myötä tulleista hyvistä kilpailutuloksista. ”No tässä ymmärtää sen, että paljon olen harjoitellut ja tulosta on tullut viime aikoina ja kivaahan se on” toteaa Vilma.  Laakereilleen ei ”turun taskuraketti” kuitenkaan ole aikonut jäädä lepäämään ja syykin on selvä. ”Parantamisen varaa aina löytyy ja harjoitellaan lisää” Vilma kiteyttää.

Vilma aloitti syksyllä toisen asteen opinnot Kerttulin urheilulukiossa, jonka hän kokee antaneen mahdollisuuden harjoitella enemmän. Urheilulukioiden tavoite on juuri kaksoisuran tekemisen eli opiskelun ja urheilun joustavan yhdistämisen mahdollistaminen.

Vilma on pystynyt osallistumaan oman seuransa Turun Miekkailijoiden hyvin toimivien harjoitusten lisäksi aktiivisesti myös liiton järjestämiin harjoituksiin ja leireihin. Tämän lisäksi Vilma on ollut tuttu näky Viron kilpailuissa, leireillä ja Haapsalun En Garde-seuran harjoitussalilla. Vilma antaa kiitosta valmennusavusta kilpailuissa ja valmisteluleirillä virolaiselle valmentajalleen Sten Priinits:lle, joka on Vilman mukaan ollut ”aika tyytyväinen viimeaikaisiin tuloksiin.”

Kansallisen kilpailukautensa Vilma Vehviläinen avaa tulevana viikonloppuna 12.-13.9.  Porvoossa järjestettävissä Masters -kilpailussa.