Veteraanien joukkue EM-hopeaa Suomen 195v kalpanaisille Irmalle, Sirpalle ja Marja-Liisalle

18.5.2014

EM joukkuehopeaa 2014, Porec Kroatia: Suomen 195 joukkueessa miekkailivat Irma Lindeman (HFM), Sirpa Lundgren (TMÅF)  ja Marja-Liisa Someroja (HFM).

Uutuutena veteraanien EM-kilpailuissa oli tänä vuonna vanhempi ikäluokka, ns. ”Grand Veterans”, jossa kolmen samaan aikaan miekkailevan miekkailijan yhteisiän tulee olla 195v. Kaikki ottelut miekkaillaan ns. vanhan kaavan mukaan, jossa miekkaillaan yksittäisten otteluiden voitosta, kyseessä ei siis ole viestimuotoinen kilpailu.

Mukana vanhempien naisten195v kalpakilpailussa oli viisi kovaa joukkuetta; Ranska, Saksa, Englanti, Itävalta ja Suomi. Kisassa miekkailtiin yksi alkueräskierros (5 joukkuetta), jonka jälkeen uloslyöntikisa johon kaikki joukkueet selvisivät.

Suomen naiset voittivat alkuerässä 2 ottelua (Itäväalta ja Englanti) mutta hävisivät todella niukasti sekä Saksalle että Ranskalle 4-5. Uloslyöntikisaan naiset lähtivät sijalta 3 ja siirtyivät suoraan semifinaalivaiheeseen. Vastassa oli Saksa ja Suomen naiset venyivät upeasti 5-4 voittoon Irman ollessa ratkaisijan roolissa.

Ennen finaalia tuli usean tunnin tauko ja ihan samaan aikaisemmin päivän aikana nähtyyn taisteluun ei Suomen naiset enää kyenneet. Ranka vei finaaliottelun selvästi luvuin 5-1.

LÄMPIÄT ONNITTELUT MITALISTEILLE JA TAUSTAJOUKOILLE!!

Lue lisää >

« Takaisin