”Vähitellen todellisuus saavuttaa tajunnan - me teimme sen, yhdessä. Olemme maailmanmestareita!”

13.10.2018 Lue MM-kultajoukkueen mietteitä Livornon historiallisesta kultapäivästä

Vuoden 2018 veteraanien MM-kilpailut miekkaillaan paraikaa Italian Livornossa. Kisat ovat ennätyssuuret, mukana 877 yli 50-vuotiasta miekkailijaa 59 eri maasta (Maribor 2017 776 miekkailijaa).
Mukana on menestyneistä entisiä huippu-urheilijoita mutta myös aikuisiällä miekkailun löytäneitä kilpailijoita, aivan niin kuin myös Suomen joukkueessa. 

Katso koko finaaliottelu tästä >

Kultajoukkueen kapteenin Lenan yhteenveto naisten kalpajoukkueen kultapäivästä:

”Ihan mieletön flow-tila alkoi jo aamun alkuerässä. Todella varmaa miekkailua koko joukkueelta. Voitimme alkuerän kaikki kolme ottelua, joista kaksi ensimmäistä miekkailtiin jopa täysin eri kokoonpanoilla – olimme kaikki kuusi iskussa. Pudotusotteluihin siirryimme ranking kakkosena ja suoraan 8 joukkoon, jossa vastaan tuli Itävalta. Ottelu oli tiukka - joukkueen nuorimmat voittivat Alkmaarin EM-kultaa toukokuussa, ja voittivat finaalissa nimenomaan Suomen. Mutta nyt oli meidän vuoro voittaa. Hyvä fiiliksemme vain parani kohti kisan huipennusta. Isäntämaan Italian voitto semin jatkoajalla oli ihanaa. Tasatilanteessa saimme edun ja hetken oivallukseni tuotti tulosta. Reisipisto upposi niin ihanasti italiattaren yläreiteen. Finaalissa vastaan tuli USA, tuttu vastustaja useasta tiukasta aikaisemmasta MM-pronssiottelusta. Tosin A-kategorian vastustaja oli ihan uusi tuttavuus...
Finaalin ensimmäinen kierros päättyi meidän eduksi 15-14. Toisella kierroksella me paransimme entisestään. Ritva-Leena voitti upeasti oman vastustajansa 5-3 ja kun Marja-Liisa pesi omansa 5-1 minä sain lähteä hienosta 8 pisteen johtoasemasta ratkaisuotteluun. Ensimmäisessä ottelussa olin pääasiassa pistänyt fleche hyökkäyksillä, mutta nyt vuorossa oli terävät vastapistot. Kun upotin joukkueemme 29. pisteen ihanalla kvart ripostilla tuuletin jo kunnolla. Sitten viimeinen terävä vastapisto ja voittolukemiksi kirjattiin huikeat 30-20.
Joukkueemme kapteenina olen erittäin ylpeä – voitimme yhdessä joukkueena, ihanalla fiiliksellä ja nauttien jokaisesta pistosta. Kiitos Irma, Johanna, Marja-Liisa, Paula ja Ritva-Leena - teimme yhdessä palan suomalaista miekkailuhistoriaa”.

Paulan syötävän hyvä versio samoista tapahtumista:

”Aleksis Kiven päivä alkoi Navy hotellin aamupalalla ja siitä hetkestä tiesin että tänään on pöljä päivä. Ensimmäiset verrat hallilla tuntuivat heti hyviltä ja kaikkien pistot oli hallussa ja oikeassa temmossa. 
Unkarin paprikat poimittiin nätisti heti kättelyssä ja sen jälkeen Sveitsin sulavat suklaat. Suklaat nautittiin sulavin liikkein ja sen jälkeen nautittiin English tee. Tee oli heille aika kylmää mutta meille kuumaa. 
Siitä jatkettiin pastaan ja vaaleaan leipään. Ja nam miten maukasta oli kisamaan Italian voitto. Kapteenin vika pisto upposi kuin lämpimään patonkiin! 
Bobin sanoi meille semin jälkeen ”Tämä ei riitä meille”, vaan lähdemme nyt voittamaan USAn sekajoukkuetta. Ja sen me tytöt teimme, miekkailu sujui kun tanssi ja ennen kuin tajusimme niin olimme Maailman Mestareita! Ei vahtimestareita vaan historiallisia MM-naisia! Kiitos joukkueen kapteenille ja joukkueen kaikille miekkailijoille! Me teimme sen yhdessä ja siitä nauttikaamme”. 

Marja-Liisa:

”Edellisen päivän rehkimisen jälkeen oli ihanaa, että meitä oli joukkueessa niin monta miekkailijaa, jotka kaikki miekkailivat päivän aikana ja hoitivat kukin oman osuutensa mainiosti. Italia ottelu oli kaikkein tiukin, mahtavaa oli kun se voitettiin ja jatkettiin sen jälkeen samaa flowta loppuun saakka. Tiukkaa oli mutta oli todella mahtavaa otella ja taistella USA:n joukkuetta vastaan. Ottelu oli tiukka vaikka loppunumerot olikin selkeät 30-20. Meillä oli mahtava joukkue ja nyt me ollaan maailmanmestareita kaikki!  Mutta olipa hikinen urakka! Oli taas sellainen tunne, että oltiin oltu suomalaisessa saunassa, mutta vaatteet päällä!

Irma:

”Todella jännittävä päivä. Ritva-Leenan onnistuminen pitkää ja vahvakätistä amerikkalaista vastaan finaalissa oli ratkaiseva voitollemme, se antoi uskoa ja voimaa muille”.

Ritva-Leena:

”Joukkue oli yhtenäinen, kannustava ja iloinen. Minä nautin miekkailusta ja iloitsin meidän voitoista. Vasta jälkikäteen alan tajuamaan, että voitimme maailmanmestaruuden!”

Johanna:
”Joukkue toimi ryhmänä, kannustavana, osaavana ja itsevarmana. Tuskin ymmärrän missä oikein olin ja mitä tapahtui. Liikuttava ja ikimuistoinen tapahtuma, josta olen ylpeä.”

Joukkueen tukena ja valmentajana finaalissa toiminut Ivan Blagoev summaa näin:

”Joukkueen miekkailu parani ottelu ottelulta ja kristallisoitui finaaliin, jossa kaikki miekkailivat lähes virheettömästi ja upeasti. Oli kunnia olla osa tästä historiallisesta hetkestä”.

Kultajoukkue kiittää suuresti kaikkia tausta- ja kannustusjoukkojaan sekä kiittää nöyrästi kaikista saamistaan onnitteluista.

Joukkueen yhteenlaskettu miekkailukokemus vuosina 213 vuotta!
Irma 65, Marja-Liisa 53, Lena 40, Paula 38, Ritva-Leena 12 ja Johanna 5.

​Lue lisää >


Tuleva kultajoukkue aamulla ennen kisaa - "Ready to fight"

« Takaisin