Uusi suomalainen säätiö jakaa tukia urheiluun ja liikuntaan yhteensä yli 100 000 euroa

14.6.2023 Läpimurtosäätiön apurahan saajina 10 yksilöurheilijaa ja 6 urheiluseuraa

Syksyllä 2022 perustettu Läpimurtosäätiö jakoi ensimmäiset avustuksensa. Läpimurtosäätiön kevään 2023 apurahahaussa tukea haki yli 300 yksilöurheilijaa ja 50 urheiluseuraa. Huippu-urheilun edistämiseen tarkoitetun 7 500 euron apurahan sai 10 yksilöurheilijaa ja 3 000 – 7 500 euron apurahan lasten ja nuorten liikunnan edistämiseen sai yhteensä kuusi urheiluseuraa. 

Läpimurtosäätiön huippu-urheilun apuraha myönnettiin kevään 2023 apurahakierroksella seuraaville urheilijoille: Jessica Kähärä (yleisurheilu), Emmi Piiroinen (rytminen voimistelu), Ella Haavisto (tennis), Akseli Heinämaa (miekkailu), Davin Lindholm (uinti), Santtu Heikkinen (yleisurheilu), Lauren Hallaselkä (uimahyppy), Eemil Helander (yleisurheilu), Linnea Ceder (taitoluistelu) ja Pihla Salonen (judo). Kaikki valitut urheilijat ovat uransa alkuvaiheessa olevia nuoria lupauksia, joilla on jo näyttöä menestyksestä aikuisten sarjoissa. 

 

 

 

 

 

 

”Nyt valittuja urheilijoita yhdistää poikkeuksellisen lahjakkuuden lisäksi halu menestyä, periksiantamattomuus ja oman urheilu-uran johtaminen. Läpimurtosäätiöllä on suuri kunnia saada juuri nämä urheilijat ensimmäisiksi apurahaurheilijoikseen”, toteaa säätiön perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Tuomas Lang. 

Säätiön tuki mahdollistaa urheilijoille erityisesti ulkomailla kilpailemisen ja leireilemisen, jotka ovat monissa lajissa ehdottomia askelia matkalla kohti kansainvälistä kärkeä. Lisäksi urheilijat voivat tuen avulla keskittyä vahvemmin vain urheiluun tai täydentää tukijoukkojaan esimerkiksi kehonhuollon ja mentaalisen valmennuksen ammattilaisilla. Monelle valitulle urheilijalle tukisumma on merkittävä osuus yhden vuoden kokonaisbudjetista.

Tarkoituksena on tukea mahdollisimman montaa yksilöurheilija pitkäjänteisesti, jotta tuen vaikuttavuus olisi merkittävä. Säätiön tavoitteena on myös kasvattaa säätiön alkupääomaa lahjoitusten avulla, jotta tukea olisi jatkossa mahdollista jakaa vuositasolla yhä useammalle urheilijalle.

”Läpimurtosäätiö haluaa omalta osaltaan olla varmistamassa, että suomalaiset huippu-urheilun ystävät saavat jatkossakin nauttia kotisohviltaan käsin kansainvälisestä menestyksestä. Läpimurtosäätiössä uskomme, että suora rahallinen tuki on tehokkain keino auttaa nuoria lahjakkuuksia saavuttamaan omia unelmiaan”, Lang jatkaa.

Lasten ja nuorten liikunnan apuraha kuudelle urheiluseuralle 

Lasten ja nuorten liikunnan apurahan saivat seuraavat urheiluseurat: FC Honka Ry (jalkapallo), Alppila Basket Ry (koripallo), Santa’s United Ry (salibandy), Oulunkylän Kiekko-Kerho Ry (jääkiekko), Kuivasjärven Aura (yleisurheilu) sekä Veikkolan Veikot Ry (monilajiseura). 

Apurahan tehtävä on tukea toimijoita, jotka mahdollistavat lapsille ja nuorille liikunnan harrastamisen veloituksetta tai selkeästi alemmin kustannuksin. Jokainen valituista seuroista täyttää tätä tehtävää omallaan, käytännössä todistetuksi toimivalla tavallaan.

“Valitut seurat tekivät säätiöön vaikutuksen toimintansa suunnitelmallisuudella, halulla viedä seuraa eteenpäin ja erityisesti toiminnan arvolähtöisyydellä. Kaikkia näitä seuroja yhdistää aito halu auttaa lapsia ja nuoria liikunnan keinoin”, kertoo säätiön lasten ja nuorten liikunnan apurahasta vastaava Julia Lang.

Säätiö haluaa tukea lasten ja nuorten liikuntaa juuri urheiluseurojen kautta, sillä seurat tuntevat harrastajansa parhaiten ja tietävät, missä suurin tarve tuelle on.

“Meille on myös erityisen tärkeää, että tunnemme toiminnan takana olevat ihmiset. Tästä syystä tapasimme kaikki apurahan saajat kasvotusten ennen päätöksentekoa. Haluamme olla mukana luomassa verkostoa, jolla on yhteinen tavoite - saada mahdollisimman monet lapset ja nuoret liikunnan pariin”, Lang jatkaa.

Läpimurtosäätiö valitsee uudet tuen saajat molempiin apurahoihin loppuvuodesta 2023. Apurahan haun aukeamisesta tiedotetaan säätiön verkkosivuilla sekä säätiön sähköpostilistalle liittyneille.

Mehiläinen Läpimurtosäätiön pääkumppaniksi 

Läpimurtosäätiö saa Mehiläisen pääkumppanikseen. Pääkumppanuuden myötä Mehiläinen tarjoaa säätiön nuorten urheilulupausten käyttöön lääketieteellisen asiantuntemuksensa.

“Olemme erittäin iloisia päästessämme aloittamaan yhteistyön Läpimurtosäätiön kanssa. On hienoa päästä mukaan tukemaan nuorten urheilulupausten matkaa kohti maailman huippua. Huippu-urheilu haastaa nuoria urheilijoita sekä fyysisesti että psyykkisesti, ja lääketieteellisenä kumppanina voimme mahdollistaa urheilijoille terveitä treenipäiviä ja kokonaisvaltaista pohjaa menestykselle”, toteaa Mehiläisen liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf.

Mehiläinen tarjoaa Läpimurto-säätiön urheilijoiden käyttöön Urheilu Mehiläisen korkealaatuisen lääketieteellisen huippuasiantuntijuuden. Nuorten urheilijoiden käyttöön tarjotaan sekä mielen hyvinvointiin että fyysisen suorituskyvyn ylläpitoon palveluita Urheilu Mehiläisen tiimin kautta.

 

Lisätiedot ja haastattelut 

Tuomas Lang, hallituksen puheenjohtaja, p. 040 545 1240, tuomas@lapimurtosaatio.fi 

Julia Lang, Lasten ja nuorten liikunnan apurahan vastaava, p. 044 976 5029  julia@lapimurtosaatio.fi

 

Läpimurtosäätiö 

Läpimurtosäätiö on uusi suomalainen urheilun tukisäätiö, jonka tarkoitus on mahdollistaa yhä useamman lupaavan suomalaisen nuoren urheilijan kansainvälinen läpimurto. Huippu-urheilun lisäksi säätiö tukee toimijoita, joiden tavoitteena on luoda suomalaisille lapsille yhdenvertaisia mahdollisuuksia liikuntaharrastukseen, ja sitä kautta oman elämänsä läpimurtoon. Säätiön alkupääoma on 3 miljoonaa ja se kasvaa lähivuosina sijoitusten ja lahjoitusten avulla. www.lapimurtosaatio.fi  

« Takaisin