Tarkennus FIE:n päivitettyyn maskisääntöön

11.8.2014

FIE julkaisi heinäkuussa miekkailumaskin turvallisuuteen liittyvän Urgent Letterin 14-14 >

"Starting from September 1st, 2014, only masks with two independent security devices will be allowed for use at all FIE competitions."

Suurin osa käytössä olleista maskeista täyttää tämän kahden turvakiinnityksen vaatimuksen, ts. maskin takana on sekä metalliläppä (metallic tunge) että poikittainen kuminauha (velcro fastening system), ks. viereinen kuva. Uutuutena on nyt myös mm. Leon Paulin tarjoama alempi nauhakiinnitys (security strap).

Ongelmana ovat ne maskimallit, joissa puuttuu tuo toinen turvakiinnitys (poikittainen kuminauha). Näissä tapauksissa maksi on ottelutilanteessa saattanut pudota miekkailijan päästä. Vastaava ongelma syntyy myös mikäli miekkailija ei käytä maskin takana olevaa poikittaista kuminauhaa esimerkiksi hiusten/silmälasien takia tai kuminauhan huonon kunnon takia.

Syyskuusta lähtien FIE siis vaati kahta maskin turvakiinnitystä kaikissa FIE-kilpailuissa. Lähtökohtaisesti tämä sääntö on voimassa myös kotimaan kilpailuissa. Liiton Sääntö- ja tuomarityöryhmä käsittelee vielä asiaa elokuun lopun kokouksessaan. Mikäli sinulla on aiheeseen liittyvää muuta tietoa ja huomioitavaa olethan yhteydessä mahdollisimman pian sttr14@fencing-pentathlon.fi

Lue Uhlmanin tiedote aiheesta.

« Takaisin