Suuri kiitos Espoon PM-kilpailun tekijöille - yli 100 vapaaehtoisen tiimi toteutti mahtavat kilpailut !

26.10.2021 Säilän ja nuorten kalvan Pohjoismaiden mestaruuskilpailut onnistui sitoutuneen talkoojoukon upealla työllä.

Espoon Miekkailijoiden, Helsingin Miekkailijoiden, Tapanilan Erän miekkailujaoston ja Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliiton yhdessä järjestämä koko viikonlopun kestänyt tapahtuma keräsi runsaslukuisen osallistujajoukon. Järjestelyissä viikonlopun aikana oli ennätyksellinen 102 hengen talkoojoukko viikonlopun eri tehtävissä sekä 10 suomalaista tuomaria. Osa talkoolaisista ahersi läpi viikonlopun eri tehtävissä välillä roolia vaihtaen.

Koko viikonlopun aikana oteltiin 21 sarjassa, mikä aiheutti melkoisen palapelin aikataulusuunnitelmaan liittyen. Miekkailualueita rakennettiin Otahallin yleisurheilu- ja palloiluhalleihin maksimäärä eli 33. Alueiden suuren määrän vuoksi kaikilta osin niitä ei pystytty sijoittamaan kovinkaan väljästi. Kilpailun alettua kuhina halleissa oli valtava. Kaikki alueet olivat varattuina ja käytössä suurimman osan kilpailupäiviä. Vain sarjojen finaalivaiheessa alueita alkoi vapautua.

Osallistujia oli kaikista pohjoismaista. Kisaviikon alussa tilanne ilmoittautumisten osalta oli se, ettei ilmoittautumisia pystytty enää ottamaan vastaan tilan loppumisen vuoksi, vaan osa miekkailijoista jätettiin “odotuslistalle” odottamaan peruutuspaikkoja. Tuolloin laskennallinen kisastarttien määrä joukkuekisat ja henkilökohtaiset sarjat mukaan lukien oli 706. Koronapandemia aiheutti viime hetken muutoksia kisaa edeltävänä perjantaina, kun Latviassa selvisi koronasulun vaikutukset ja sitä seuranneet peruutukset. Näin ollen odotuslistalla olleet kaikki miekkailijat mahtuivat sarjoihin. Lopulta kokonaisstarttimäärä kahden päivän aikana oli 648 ja henkilökohtaisia startteja oli 578.

Kisan aikataulu oli todella tiukka. Kisatoimisto oli rajun paineen alaisena molempina päivinä. Lounaatkin jäivät väliin. Henkilöstö kuitenkin jaksoi viedä kisan läpi ja siitä heille mahtavat kiitokset. Toipumisia! Kokonaisaikataulu toimi ja finaalivaiheeseen päästiin kumpanakin kisapäivänä aikataulun mukaisesti. Osaavat vapaaehtoiset ovat välttämätön edellytys toteutuksen onnistumiselle. Tässä kisassa myös kalusto oli tiukilla. Varakalustoa oli asennusten jälkeen jäljellä vähän. Osa finaalilaitteista jouduttiin lainaamaan mm. Oulun Miekkailuseuralta. Purkaminen onnistui mallikkaasti ja halli saatiin vuokrasopimuksen mukaisesti tyhjäksi minuuttia ennen sovitun ajan päättymistä. 

Tämän tason toteutus vaatii ydinryhmältä kuukausien ennakkovalmistelua ja suunittelua, kaluston ja buffatarvikkeiden hankintaa, tietojen syöttöä ja päivittämistä järjestelmiin, tietotekniikan testausta, päivityksiä ja asennuksia sekä kaluston testausta ja korjausta, jotka tälläkin kertaa veivät lukuisia työpäiviä. Itse kisaviikonloppuna tekijöitä tarvitaan seuraavissa kokonaisuuksissa: asetarkastus, aluerakennus, hallin sisustus, ilmoittautumiset, info, kalustohallinta, tieto- ja esitystekniikka, kisatoimisto, alueiden tekninen ylläpito ja korjaus, palkinnot, tiedotus, valokuvaus & videonti, kahvila, tuomarilounge, kuljetukset, ensiapu, varustemyynti & -korjaus, painotuotteiden valmistelua jne. Lisäksi kaikki pitää purkaa kilpailun päätyttyä nopeasti ja hyvässä järjestyksessä sekä kuljettaa alkuperäisille omistajilleen. Pelkästään tavaroiden lastauksiin sekä kuljetuksiin varastoilta ja sinne takaisin meni 12 tuntia kahdella pakettiautolla. Tämän mestaruuskilpailun toteutuksessa oli siis mukana toistasataa vapaaehtoista ja osa henkilöstöstä teki melkein ympäripyöreitä vuorokausia. Mahtava tiimi koostui Helsingin ja Espoon Miekkailijoiden sekä Tapanilan Erän miekkailujaoston vapaaehtoisista vahvistettuna Saimaan Säilien, Turun Miekkailijoiden ja Miekka Miesten partioilla. Yhteispeli sujui seurojen kesken todella upeasti ja hyvässä hengessä, vaikka tämän kokoinen organisaatio oli koottu vasta ensimmäistä kertaa toteuttamaan näin suurta tapahtuma yhdessä. Kisa toteutettiin hyvällä fiiliksellä sekä hymyssä suin, minkä myös vieraamme huomasivat. 

Tunnuslukuja edellisten lisäksi:

  • tietokoneita (sekalaisia) 19 kpl
  • TV-näyttöjä (sekalaisia) 14 kpl, joissa tulos-/näyttöikkunoita 21 eri sarjoille
  • verkkokaapelia reilu 300 metriä
  • keittoa 45 litraa
  • virtakaapelia 610 metriä
  • teippiä 72 rullaa
  • paperia 5 riisiä
  • maskeja FFP2 200 kpl
  • käsidesinfiointiainetta 50 pulloa
  • merkitsinlaitteita 36 kpl
  • keloja 81 kpl
  • laminoituja kulkutunnisteita nauhoin 120 kpl.

Suomen nuorille, Suomen miekkailun tulevaisuudelle, me nämä talkoot teimme! On todella hienoa, kun voimme tarjota harrastajillemme ison kansainvälisen kisakokemuksen täällä kotimaassa. 

Kiitokset kaikille tukijoillemme Espoon kaupunki, Radisson Blu Otaniemi, Berner, Suomen Vesipiikkaus Oy sekä UniSport Otaniemi.

Erittäin kiitollisina ja ylpeinä sekä koko tiimiä lämpimästi kiittäen,

Terho & Lena

----------------------------
Kuva 1: Kilpailun avasi yhdessä liiton puheenjohtaja Joonas Lyytisen kanssa Espoon liikuntalautakunnan puheenjohtaja Leo Heiskanen. Leo toimi Suomen Miekkailuliiton toiminnanjohtajana vuosina 1979-1985. 

Kuva 2: Suomen U20 kalpajoukkue (vas. Robert Kykkänen, Akseli Heinämaa, Marko Kuhta, Joona Rantanen) taisteli PM-kisan joukkuehopeaa.

Kuva 3: Espoon PM-kilpailun Directoire Technique (DT): Terho Mustonen, Lena Tallroth-Kock ja Katri Savolainen. 

Runsaasti lisää kuvia löytyy Fencing Finland fb-sivun kuva-albumeista!

​Lue lisää kisasta >

« Takaisin