Suomen edustajat Prahan Euroopaan olympiakarsintakilpailuun selvillä

24.3.2016 Kalvan sisäinen tiukka karsinta ratkesi vasta viimeisessä kilpailussa

Kalpamiekkailun Rion olympiakarsinta huipentui viime viikonlopun Budapestin kilpailuun, jossa jaossa oli viimeiset rankingin mukaiset Rio-paikat. Nyt jäljellä on vain maanosakohtaiset viimeiset karsintakilpailut. Suomalaismiekkailijoiden toive on Prahan Euroopan karsintakilpailussa 16.-17.4.

Kalvan puolella sisäinen karsinta edustuspaikasta oli tiukkaa ja ratkesi vasta Budapestin GP-kilpailussa viime viikonloppuna.

Naisten puolella piste-ero oli niukka koko kauden. Ennen Budapestia Catharina Kock johti puolella pisteellä Anna Salmista. Myös Michaela Kock oli kolmen ja puolen pisteen päässä. Koko kolmikko jäi viimeisessä kilpailussa ilman FIE-pisteitä ja näin ollen Catharina lähtee Prahaan taistelemaan Rio-paikasta.

Miesten puolella Niko Vuorisen etumatka kaveni kauden edetessä kolmeen pisteeseen mm. hänen selkäongelmiensa takia ja Alexander Lahtisella oli vielä mahdollisuus iskeä Budapestissa. Se tosin olisi edellyttänyt että Niko olisi jäänyt pisteittä ja Alex olisi ollut 32-joukossa. Kun Niko teki Budapestissa kauden parhaan tuloksensa (24. sija) oli tilanne lopuksi aivan selvä.

Catharinan ja Nikon lisäksi Prahan karsintakilpailuun osallistuu Irene Enright naisten floretissa.

”Rio-karsinta on ollut älyttömän pitkä ja rankka, mutta nyt enää yksi askel edessäpäin - täysillä sinne Prahan karsintaan”, toteaa Niko.

Miesten floretissa ja säilässä Suomella ei ole edustusta Prahan karsinakilpailussa. 

”Ilman realistista mahdollisuutta kisoihin pääsemiseen ja panostusta MC-kiertueeseen ei ole syytä lähteä paikalle - emme halua näyttää nuorille, että riittää, että on suomalaisista paras, vaan että pitää myös oikeasti panostaa ja pärjätä kansainvälisellä tasolla”, toteaa Teemu Tokola kieltäytyessään floretin edustuspaikasta.

Lue lisää >

« Takaisin