Renar Viidik (EM) miekkaili Budapestin U17 CC-kilpailussa 55. sijalle

11.10.2022 Renar otteli upeasti Budapestin Cadet Circuit kisassa viikonloppuna. Tyttöjen osalta parhaasta suomalaistuloksesta vastasi Lili Pulla ollen lopputuloksissa sijalla 77.

Budapestissä käytiin miekkailun U17 Cadet Circuit 8.-9.10.2022. Suomalaisia miekkailijoita mukana kisoissa oli 4 poikaa ja 3 tyttöä. KIlpailut järjestettiin urheiluhallissa, johon oli rakennettu 45 aluetta.

Poikien henkilökohtaiseen kilpailuun osallistui yhteensä 294 miekkailijaa, joista 224 pääsi alkueristä jatkoon. Kaikki suomalaiset miekkailijat pääsivtä jatkoon. Alkuerissä  oli jonkin verran tasovaihtelua, koska useimmilla miekkailijoilla ei ollut alkurankingia. Osa pojista osallistui ensimmäisiin Cadet Circuit kilpailuihinsa. Kaikilla pojilla oli hienoja onnistumisia ja kilpailu oli erinomainen oppimisen paikka.

Kovatasoisen kilpailussa suomalaisista pojista parhaiten onnistui Renar Viidik ollen lopputuloksissa sijalla 55.

"Kisoihin olin valmistautunut viikkoja ennen eli sisäistin itselleni kisojen tuloa, jotta ei jännittäisi liikaa. Nähtyäni miekkailijoiden määrän aloin kyseenalaistamaan taitojani, mutta alkuerien jälkeen tajusin että kunhan keskityn omaan tekemiseeni, niin kyllä se siitä. Vastustajat olivat toki uusia ja eri tekniikoilla. Mielestäni pärjäsin mahtavasti ja paras saavutukseni oli se kun voitin kupissa kakkossijalla olleen sveitsiläisen", summaili Viidik kisan jälkeen. Kilpailuissa oli paikalla kiva määrä urheilijoita, valmentajia, toimitsijoita sekä kannustusjoukkoja. Viidik kuvasikin, että " kisat olivat ylipäätään mahtavat ja ilman mahtavaa kannustusta en ehkä olisi pärjännyt yhtä hyvin."

Poikien lopputulokset:
55. Renar Viidik
73. Romet Viidik
130. Kerkko Järvi
202. Aku Björkman

Tyttöjen kilpailu käytiin sunnuntaina ja osallistujia oli yhteensä 271, joista 208 pääsi alkuerien jälkeen jatkoon. Iloisen tyttöjoukkueen kokemus kasvoi kilpailun myötä rutkasti. Lili Pulla miekkaili upeasti sijalle 44. alkuerissä päästen suoraan 128 uloslyönteihin. Emma Hämäläinen oli 224. ja Moa Lundell oli 261. Lili Pulla koki tappion uloslyönneissä Italian Isabella Torricellia (172.) vastaan pistein 10-15. Parhaasta suomalaistyttöjen sijoituksesta vastasi Lili ollen lopputuloksissa sijalla 77.

Tyttöjen Lopputulokset:
77. Lili Pulla
224. Emma Hämäläinen
261. Moa Lundell

Poikien joukkuekilpailu käytiin myöskin sunnuntaina. Mukana kisassa oli 55 joukkuetta. Kilpailujärjestelmä oli suora uloslyönti, jossa pronssi ja kulta oteltiin. Suomalaiset lähtivät otteluihin käytännössä ilman rankingia ja saivat ensimmäiseksi vastustajakseen Kreikan 2. joukkueen, jonka voittivat helpon oloisesti 45-31.

Seuraava vastus olikin kovempi eli toiseksi rankattu Ukrainan joukkue. Ukrainalaisten joukkueessa mukana olivat edellisen päivän henkilökohtaisen kilpailun voittaja ja kolmas.

Suomalaiset pojat johtivat ottelua ukrainalaisten yllätykseksi puoleen väliin. Lopulta ukrainalaiset pääsivät tasoihin ja laittoivat peliin mukaan heidän parhaan pistetykkinsä. Suomalaiset taipuivat lopulta jännittävässä ottelussa pistein 45-26. Poikien joukkue otteli hyvät ottelut ja loppusijoitus oli 31. Kaikki joukkueen jäsenet hoitivat osuutensa tasavertaisesti ja mallikkaasti. Poikien joukkue oli erittäin yhtenäinen ja hyvähenkinen. Toivotaan joukkueelle menestystä tulevissa kisoissa!

Tyttöjen joukkuekilpailu kisattiin lauantaina, mutta Suomella ei ollut joukkuetta mukana.