Pyörätuolimiekkailijat keräsivät kansainvälistä kisakokemusta Pisasta

11.3.2018 Suomesta oli ensimmäistä kertaa kokonainen joukkueellinen pyörätuolimiekkailukilpailuissa, kun Italian Pisassa kilpailtiin Maailmancup-osakilpailu viikonloppuna.

Suomesta oli ensimmäistä kertaa kokonainen joukkueellinen pyörätuolimiekkailukilpailuissa, kun Italian Pisassa kilpailtiin Maailmancup-osakilpailu viikonloppuna. Joukkue koostui kahdesta ensikertalaisesta, Tomi Saastamoisesta ja purjehduksen puolella Paralympialaisissakin kilpailleesta lajia vaihtaneesta Niko Salomaasta, sekä jo viime vuonna kansainvälisestikin kilpailleesta Riikka Kähkösestä. Lisäksi mukana oli valmentajana Dimitar Pruginic.

Kisarupeaman aloitti suomalaisittain Riikka Kähkönen naisten B-kategorian floretilla perjantaina. Alkuerissä Kähkönen jäi valitettavasti ilman voittoja, ja cup-ottelussa tuli tappio Kiinan Yuen Ping Chungia vastaan. Loppusijoitus oli 11 .

Lauantaina oli vuorossa naisten ja miesten B-kategorian kalpa. Riikka Kähkönen ja Tomi Saastamoinen jäivät ilman voittoja alkuerissä ja karsiutuivat jatko-otteluista. Tomi Saastamoinen pääsi testaamaan taitojaan m.m. Lontoon paralympialaisten voittajaa, Jovane Guissonea vastaan. Loppusijoituksiksi jäivät Kähköselle 17 ja Saastamoiselle 22.

Sunnuntaina kilpailtiin suomalaisittain vielä miesten A-kategorian kalpa. Niko Salomaa jäi ilman voittoja alkuerissä ja oli lopputuloksissa sijalla 35.

Seuraavan kerran Suomessa kilpaillaan pyörätuolimiekkailussa kesäkuun alussa Oulussa.

Lue lisää kisasta ja tulokset ->

« Takaisin