Puolalainen nousi voittoon Niko Vuorisesta - tie pystyyn avauskierroksella

20.5.2023 Niko Vuorisen loppusijoitukseksi tuli 41:s Istanbulin kalpamiekkailun maailmancupin osakilpailussa. Vuorinen hallitsi 64-kaavion otteluaan Puolan Wojciech Kolanczykia vastaan aina 13 pisteeseen asti, mutta vastustaja nousi vahvalla lopulla 15-14 -voittoon suomalaisesta edeten 32 parhaan joukkoon.

Vasenkätinen 23-vuotias puolalainen on maailmanrankigissa sijalla 247. Hän on tällä kaudella toista kertaa maailmancupissa 64-kaaviossa sijoituttuaan Budapestissä 49:ksi. 

Niko Vuorinen:

- Perkele. Pitkässä syöksyssä teknistä häikkää. Sillä tasolla, että pakko reagoida nopeasti juttuun. Taktiikka oli selvä, painetta ja perääntyminen ripostilla tai syöksyllä läpi. Perääntymistaktiikka toimi kaksi erää, kolmannella tulin pistetyksi käteen ja jalkaan. Oli pakko vaihtaa syöksyihin, mikä toimi liian heikosti. Sorvin ääreen.

Niko Vuorisen tämän vuoden maailmancupin sijoitukset: 36) Doha, 109) Heidenheim, 88) Budapest, 23) Buenos Aires, 178) Cali, 41) Istanbul

Sunnuntaina Suomi on mukana miesten joukkuekilpailussa, jossa se kohtaa 64-kierroksella Alankomaat. Suomi on rankattu 45 maan joukossa 41:nneksi ja Alankomaat 24:nneksi. Alankomaalaisista David van Nunen ja Tristan Tulen pääsivät henkilökohtaisessa kisassa 64-kaavioon.

Otteluparin voittaja pääsee ottelemaan paikasta 16-kaavioon Ukrainan kanssa. Ukraina on rankattu yhdeksänneksi.

Suomen joukkuekisan kokoonpano: Akseli Heinämaa, Julius Jutila, Jaakko Paavolainen ja Niko Vuorinen.

--

Toni Flink
 

« Takaisin