Niko Vuorinen miekkaili finaalipäivään Istanbulissa

19.5.2023 Niko Vuorinen miekkaili mainion perjantain kalpamiekkailun maailmancupissa Turkin Istanbulissa selviytyen lauantain finaalipäivään 64 parhaan joukkoon. Vuorinen voitti molemmat pudotusottelunsa ja alkuerissäkin tuli vain yksi tappio.

Vuorinen kukisti pudotusotteluissaan Iso-Britannian William Eastin 15-9 ja Israelin Georgiy Tinnikovin 15-7.

Niko Vuorinen:

- Hyvin meni tänään, miekkailu kulki. Bielec pääsi ainoana yllättämään alkuerissä. Muutoin stabiilia menoa. Parani vain loppua kohden, ja Calin huonot fiilikset on pyyhitty pois.

- Kisa oli sen verran myöhässä, että meni varsin myöhään. Pikaiset palauttavat, suihku ja ruokaa.

Vuorinen kohtaa lauantain ensimmäisellä kierroksella Puolan Wojciech Kolanczykin. Vasenkätinen 23-vuotias puolalainen on maailmanrankigissa sijalla 247. Hän on tällä kaudella toista kertaa maailmancupissa 64-kaaviossa sijoituttuaan Budapestissä 49:ksi. Vuorinen voitti kaksikon ainoan kohtaamisen aiemmin Bernissä 2021 15-13.

Akseli Heinämaa (186.), Jaakko Paavolainen (194.) ja Robert Kykkänen (227.) hävisivät kaikki 256-kierroksen ottelunsa.  Julius Jutila (278.) ja Topias Tauriainen (288.) eivät puolestaan selvinneet alkueristä jatko-otteluihin.

Naisten suomalaiskaksikon kilpailu päättyi Arabiemiraattien Fujairahissa perjantaina ensimmäiselle pudotuskierrokselle. Anna Vuorinen (176.) hävisi Kiinan Liu Changille 11-15 ja Anni Vornanen (191.) puolestaan USA:n Fransesca Bassalle 14-15.

Miehissä mukana oli henkilökohtaisessa kilpailussa 347 miekkailijaa ja naisissa 224 miekkailijaa.