Muutoksia miekkailun kilpailumääräyksiin 17.8.2022 alkaen

23.8.2022 Covid-19 -epidemian aikaisia poikkeusjärjestyjä puretaan.

Kotimaisessa kilpailutoiminnassa on ollut pitkään voimassa käytäntö, jossa SM-kisoihin ilmoittatuneelta, mutta saapumatta jäävältä miekkailijalta on peritty korkeintaan osallistumismaksun suuruinen sanktio. Samalla tavoin myös joukkueen kokoonpanon muuttaminen ilmoittatumisajan päätyttyä on edellyttänyt sanktiomaksun maksamista.

17.8.2022 alkaen sanktiota ei peritä vain jos miekkailijalla on esittää todiste poissaolon syystä (esimerkiksi lääkärintodistus). Todiste perustellusta syystä toimitetaan kisajärjestäjälle ja liittoon.

Palaamme siis Covid-19-epidemiaa edeltäneeseen käytäntöön.

 

Joukkue-SM-kisojen ilmoittatumisjärjestelyjä korjattu
Aikaisemmin joukkue-SM-kisojen ilmoittatumiskäytäntö oli kirjoitettu ensisijaisesti lauantaina pidettäviä joukkue-SM -kisoja varten (joukkueiden ilmoittatumisajat, määräaika joukkueen kokoonpanon ilmoittamiselle, määräaika eräjaon julkistamiselle). Teksti on nyt muutettu muotoon jossa määräajat pysyvät yhdenmukaisina riippumatta viikonpäivästä jona kisa järjestetään.

 

Suomen Cup uudistuu kaudesta 2022/2023 alkaen
Miiekkailun kansallista kilpailusarjaa Suomen Cup:ia uudistetaan kaudesta 2022/2023 alkaen seuraavasti

- Erillinen Suomen Cup-pisteytys poistuu, jatkossa käytetään kansallisen rankingin pisteytystä
- Samassa yhteyessä poistetaan erillinen Suomen Cup-kilpailukategoria, kansallisen rankingin perustana olevat A- ja B-kategoriat säilyvät.
- Uudessa Suomen Cup-pisteissä huomioidaan kaikki Suomessa järjestetyt kansallisen rankingin ehdot täyttävät yleisen sarjan kilpailut sekä kalvalla myös Kupittaa Tournament
- Mukaan lasketaan kultakin miekkailijalta kuusi suurinta osakilpailussa saatua pistemäärää
- Kauden lopussa jaetaan Suomen Cup-kiertopalkinton kunkin aselajin parhaalle miekkailijalle. Palkinto on ikuisesti kiertävä.
- Palkinnot jaetaan liiton syyskokouksen yhteydessä (ensimmäisen kerran syksyllä 2023)
 

Uudistetut kilpailumääräykset SM5L nettisivuilla

Uudistetut kilpailumääräykset löydät tästä ->

 

Ystävällisin terveisin,

SM5L Sääntö- ja tuomarityöryhmä

« Takaisin