Miekkailun veteraaniranking uudistuu

28.9.2018 Uudessa veteraanirankingissa ikäsarjoille O40-O70 luodaan yhteinen ranking, naisille ja miehille oma rankingtaulukko

Yhteisestä rankingista poimitaan henkilökohtaisten kilpailujen alkueriä varten eri ikäsarjojen O40-, O50-, O60- ja O70-rankingit, joukkuekilpailun eräjako ja arvokilpailuvalintojen O40-, O50-, O60- ja O70-ikäsarjarankingit. Veteraaniranking uudistetaan kaikkien aselajien osalta: kalpa, floretti, säilä.

Ranking on kiertävä ranking (12 kk/14 kk). Rankingiin lasketaan kaikki SM5L-kilpailukalenterissa olevat viralliset kansalliset kilpailut ja kansainvälisistä kilpailuista veteraanien PM, veteraanien EM ja veteraanien MM. Miekkailijan rankingpisteisiin lasketaan mukaan neljä pisteiltään parasta kansallista kilpailua ja kaksi pisteiltään parasta kansainvälistä kilpailua (4+2). Veteraanirankingiin lasketaan mukaan vain ne kilpailut ja sarjat joissa on vähintään kuusi kilpailijaa. Sekasarjoja ei lasketa mukaan.

Tulokset pisteytetään uusien pistetaulukoiden mukaan. Kilpailu merkitään rankingiin niin kuin se on toteutunut esim. veteraanien SM O40, veteraanien SM O50-O70, ja rankingpisteet muodostetaan sillä sijoituksella ja niillä pisteillä, jotka miekkailija on saavuttanut sarjassa johon hän otti osaa.

Uusi veteraaniranking otetaan käyttöön kilpailukaudella 2018-2019. Kilpailujen pistetaulukot päivitetään takautuvasti 12kk/14kk ajalta. Rankinguudistuksesta haluttiin erityisesti että se parantaisi veteraanikilpailujen eräjaon muodostamista jo seuraavissa SM-kilpailuissa.

Uusi veteraaniranking tuo muutoksia myös kilpailumääräyksiin: veteraanirankingin uudistus kohdistuu miekkailun kilpailumääräysten kohtiin K.14.7 ja K.38.3 sekä liitteeseen 2.

Miekkailun veteraanirankingin uudistusta ja kansallisia kilpailumääräyksiä veteraanisarjojen osalta on työstetty Kansallisen kilpailutoiminnan kehittäminen -työryhmän ja Sääntö- ja tuomarityöryhmän yhteistyönä. Työnjako on ollut seuraava: KKT / Veteraanirankingin uudistus, STTR / Kansallisten kilpailumääräysten tarkentaminen. Veteraanirankingin uudistus hyväksyttiin SM5L hallituksen kokouksessa 20.9.2018. Uutta rankingia täydennetään kauden 2018-2019 kokemusten perusteella.

« Takaisin