Marja-Liisa Someroja miekkaili upeasti 70+ sarjan kalvan MM-pronssille Mariborissa

16.10.2017 Paula Soitiala sijoittui hienosti 7. sijalle naisten kalvan 50+ sarjassa

Veteraanien Mariborin MM-kilpailujen ensimmäisenä kisapäivänä kaikki Suomen kalpanaiset sekä Ilkka Seppänen floretti miehissä aloittivat kisaurakkansa.

Marja-Liisa Someroja (HFM) lähti +70 sarjan kilpailuun rankingkakkosena Ranskan Marie Chantal Demaillin jäljessä.  Alkuerin jälkeen Marja-Liisa oli ykkönen ja eteni vakuuttavasti mitaliotteluihin. Demail puolestaan kärsi alkuerässä yhden tappion ja oli ranking 5.  Näin ollen viime vuoden Stralsundin MM-kisan finaalipari kohtasi jo semifinaalissa. Demaille otti revanssin selvin numeroin 10-4 ja Marja-Liisalle MM-pronssia. Kyseessä on hänen 21 MM-mitalinsa (10 kultaa, 4 hopeaa ja 7 pronssia). ”Kohdattiin Demaillen kanssa liian aikaisin” totesi Marja-Liisa. Demaille on vuoden 1971 maailmanmestari ja on voittanut myös lukuisia veteraanien MM-mestaruuksia.

Päivän aikana nähtiin myös useita harmittavan tiukkoja suomalaistappioita. Paula Soitiala (Hyv. 5-ott.) hävisi 50+ sarjan puolivälierän 9-10 Saksan Bettina Fichtelille, Ritva-Leena Lehtonen (KAVE) 60+ sarjan 32-kierroksella Unkarin Ibolya Hoffmanille niin ikään 9-10 ja Seija Polkko (HABDA) 70+ sarjassa 16-kierroksella Australian Coraine Soprulle jatkoajalla 8-8.

MM-kilpailut jatkuvat tiistaina suomalaisittain naisten kalvan joukkuekilpailulla sekä miesten floretin 50+ sarjalla.

Lue lisää >

« Takaisin