Kupittaalla miekkailtiin viimeinen ja ratkaiseva Nordic Challenge -osakilpailu. Topias Tauriainen (EM) taisteli Kupittaan pronssille, mutta jäi täpärästi kilpailusarjan mitalikolmikon ulkopuolelle

11.10.2021 Viron Olympiavoittaja Katrina Lehis ja Tanskan Patrick Jørgensen miekkailivat jälleen voittoon Kupittaalla. Anna Salminen (Habda) ja Jaakko Paavolainen (HFM) palkittiin Nordic Challenge -sarjan hopealla.

Topias Tauriainen kohtasi välierässä kokeneen Tanskan Patrick Jørgesenin, joka voitti ottelun pistoin 15-8 ja eteni lopulta Kupittaan kolmanteen voittoonsa.

- Kupittaalla miekkailuni oli tosi tasaista ja myös tulos oli hyvä. Olen tyytyväinen, summasi Tauriainen Turun kisan tulosta.

Hyvää suomalaismiesten menestystä täydensi Jaakko Paavolainen (HFM) sijoittumalla 7. ja Teemu Seeve (HABDA) sijoittumalla 8.

- Olen ihan tyytyväinen Kupittaan tulokseen. Tavoitteenani ennen kisaa oli, että säilytän paikkani Nordic Challenge -sarjan kolmen parhaan joukossa ja näin myös tein. Olen tyytyväinen tähän kauden aloitukseen ja nähtäväksi jää jatkuuko hyvä vire ensi kesän arvokilpailuihin saakka, puolestaan summasi Paavolainen.

Anna Salminen sijoittui Kupittaan naisten kilpailun 6. sijalle.

- Näin tuli tämä intensiivinen kolmen viikon kisaturnee päätökseen. Kupittaalla jäin kisassa tällä kertaa mitalien ulkopuolelle Viron Kristiina Kuuskin olleen huomattavasti kovempi ja vahvempi 8-cupissa. Olen kuitenkin päivän miekkailuun todella tyytyväinen ja oli hyvä saada pientä esimakua kovemman luokan ammattilaisista ennen marraskuun maailmancupia Tallinnassa. Kupittaan kuudes sija riitti kuitenkin nostamaan minut Nordic Challengen kokonaiskisassa toiseksi, joka oli positiivinen yllätys. Nyt saan tämän ansiosta myös osan kisamatkakuluista katettua. Kiitos kaikille suomalaisille kannustamisesta Kupittaalla, oli kiva lopettaa tämä turnee kotikisaan, kiitteli Salminen kisan jälkeen. 

Nordic Challenge -sarjassa Tauriainen jäi täpärästi neljänneksi ja palkitun mitalikolmikon ulkopuolelle. Kilpailusarjassa palkitaan kolmen kilpailun yhteistuloksen perusteella kolme parasta miekkailijaa.

- Neljänteen sijaan on vaikea olla tyytyväinen. Varsinkin kun kolmanneksi sijoittunut ruotsalainen pääsi ohi kahdella top 16 ja yhdellä pronssi sijoituksella kun minulla oli top 16, 8 sekä pronssi sijoitukset. Muuten miekkailu on ollut hyvää kaikissa kisoissa, harmitteli Tauriainen kilpailusarjan kokonaistulosta.

- Nordic Challengen -kiertueformaatti korostaa ja lähes vaatii alkuerissä suoriutumista. Ottaen huomioon, että minä ja Topias olimme saavuttaneet näissä kolmessa kisassa lähes samat sijoitukset (molemmilla top 4, 8, 16 sijat), niin silti Topiaksen edelle eteni Ruotsin Axel Mattsson, joka oli kokonaisuudessaan suoriutunut ainakin omasta mielestäni heikommin (hänen sijoituksensa top 4, 16, 16), summasi Paavolainen Nordic Challenge -kisaformaattia.

KUPITTAAN TULOKSET

Miehet:
1. JØRGENSEN Patrick DEN
2. ESKOV Ruslan EST
3. TAURIAINEN Topias EM ja DJATSUK Filipp EST
----
5. SVENSSON Jonathan SWE
6. KONGSTAD Conrad Seibæk DEN
7. PAAVOLAINEN Jaakko FIN
8. SEEVE Teemu FIN

Naiset:
1. LEHIS Katrina EST
2. MÅRTENSSON Elvira SWE
3. KUUSK Kristina EST ja LANNES Susanne EST
----
5. DIFFERT Nelli EST
6. SALMINEN Anna FIN
7. FRANSSON Emma EST
8. AZUKAITE Vikte LTU

NORDIC CHALLENGE 2021 - Tukholma - Oslo - Turku

Naiset:
1. Elvira Mårtensson, SWE
2. Anna Salminen, FIN
3. Emma Fransson, SWE

Miehet:
1. Patrick Jørgensen, DEN
2. Jaakko Paavolainen, FIN
3. Axel Mattsson, SWE

Lue lisää kilpailusta >

« Takaisin