Kalpamiekkailijat kisaavat maailmancupissa ja olympiapaikoista Istanbulissa sekä Fujairahissa

18.5.2023 Kalpamiekkailun maailmancup ja samalla Pariisin ensi vuoden olympialaisten karsinnat jatkuvat viikonvaihteessa. Miehet kisaavat Turkissa ja naiset Arabiemiraateissa.

Miesten kisapaikkana on Istanbulissa Başakşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Tesisleri. Istanbul korvaa alkuperäisen kisapaikan Pariisin ja Suomi lähtee mukaan viiden miehen ryhmällä osallistuen myös joukkuekilpailuun.

Suomen joukkue Istanbulissa on Akseli Heinämaa, Julius Jutila, Robert Kykkänen, Topias Tauriainen ja Niko Vuorinen. Joukkueenjohtajana toimii Andras Toth.

Miesten alkuerät miekkaillaan perjantaina ja 64-kaavio lauantaina. Joukkuekilpailu on luvassa sunnuntaina. Mukana on henkilökohtaisessa kilpailussa 347 miekkailijaa ja joukkuekilpailussakin peräti 45 maata.

Naiset puolestaan kisaavat samaan aikaan Arabiemiraateissa Fujairahissa, joka korvaa alkuperäisen kisapaikan Abu Dhabin.

Naisista Suomea ovat edustamassa Anni Vornanen sekä Anna Vuorinen. Alkuerät miekkaillaan perjantaina ja 64-kaavio lauantaina.  Mukaan on ilmoittautunut 224 miekkailijaa.46:sta eri maasta. Kärkisijoiteutut ovat hongkongilainen Kong Man Wai Vivian, Ranskan Marie-Florence Candassamy sekä Korean Song Sera.

Suomen kisajoukkueet, rankigit, tämän vuoden maailmancupin sijoitukset ja ennakkotunnelmat:

Akseli Heinämaa
FIE-ranking: 174
Vuoden 2023 maailmancup: 227. Doha, 179. Hiedenheim, 27. Budapest

- Tämä on minulle ensimmäinen kerta Istanbulissa ja Turkissa. Olen treenannut paljon ja toivon, että pääsen näyttämään parastani kisoissa. Tiedän, että kisa tulee olemaan tiukka, mutta otan tämän haasteen innolla vastaan.

 

Julius Jutila
FIE-ranking: 279
Vuoden 2023 maailmancup: 113. Heidenheim, 269. Budapest

- Hyvillä fiiliksillä lähden Istanbulin skabaan. Vaikka viime viikon kisat menivät omalta osalta penkin alle, tekeminen treeneissä on ollut hyvää ja luotto omaan tekemiseen on korkealla.

 

Robert Kykkänen
FIE-ranking: 611
Vuoden 2023 maailmancup: -

- Ihan hyvät fiilikset. Oletuksia kisoihin ei ole, koska nämä ovat ensimmäiset sennu kisat joihin olen osallistunut, mutta perustekeminen on ollut ihan hyvää lähiaikoina, niin suunnitelmana on antaa kaikkeni.

 

Topias Tauriainen 
FIE-ranking: 172
Vuoden 2023 maailmancup:  73. Doha, 91. Heidenheim, 143. Budapest

- Mukavaa päästä kisaamaan taas. Valmistautuminen on sujunut hyvin ja odotan siis innolla kilpailua.

 

Niko Vuorinen
FIE-ranking: 82
Vuoden 2023 maailmancup: 36. Doha, 109. Heidenheim, 88. Budapest, 23. Buenos Aires, 178. Cali

- Istanbul on mukavan lähellä näin Calin jälkeen. Siellä ei olekaan ennen tullut miekkailtua, lentokenttä on tietysti tuttu. Aikaero oli aika raju, ja luultavasti kaikki Calissa kilpailleet ovat viime viikon sitä pyrkineet nollaamaan. Tällä viikolla treeni on tosin tuntunut jo normaalilta.

- Turkin presidentinvaalit käydään loppuun onneksi vasta parin viikon päästä, joten kisa menee varmastikin sujuvasti. Sinänsä harmi, että perinteikäs Pariisin kisa jäi nyt välistä, etenkin olympiakarsintavuonna, mutta toisaalta hyvä juttu, että korvaava kisa löytyi näinkin läheltä. Pelkoni oli, että joudutaan lentämään Johannesburgiin tai johonkin muuhun kaukokohteeseen. Päätavoite on tietysti parantaa Calista ja tehdä erinomainen tulos.

 

Anni Vornanen
FIE-ranking: 457
Vuoden 2023 maailmancup: 161. Doha, 247. Barcelona, 230. Budapest

- Paluu Fujairahiin herättää jopa nostalgisia tunteita, sillä mielessä on vielä elävästi vuoden takaisen kisan tunnelmat. Tuolloin Fujairahin kisa keskeytettiin yllättäen ensimmäisen päivän jälkeen Arabiemiraattien presidentin kuoleman vuoksi, minkä seurauksena kisahotelli oli täynnä hämmentyneitä ja epätietoisia miekkailijoita, joiden kisamatka muuttui kesken kaiken pakkolomaksi paluulentoja odotellessa.

- Matka tänne oli odotusten mukaisesti pitkä ja väsyttävä. Vaihtolennolle juokseminen Dohassa, saapuminen Dubaihin aamun pikkutunneilla ja Fujairahin bussin metsästys 40 asteen helteessä ilman varjoa olivat kokemuksia, joita ilmankin voisi elää, mutta hämmästyttävää kyllä, sekä miekkailija että varusteet pääsivät lopulta kohteeseen ilman suurempia ongelmia. 

- Nyt voin vihdoin keskittyä itse asiaan eli kisaan valmistautumiseen. Valmistautumisen pohjana on hyvä ja ehjä treenijakso kotioloissa, yksi treeniviikko Ruotsissa ja viime viikonlopun SM-kisat. Tavoitteena säilyttää jokaisessa ottelussa raudanluja keskittyminen ja toisaalta myös luova rentous - siinä onkin tekemistä riittämiin.

 

Anna Vuorinen
FIE-ranking: 177
Vuoden 2023 maailmancup:  168. Budapest

- Keskiviikkona saavuttu Abu Dhabin kautta Dubaihin ja tästä seuraavaksi vielä Fujairahiin. Tämä maailmancup on minulle ensimmäinen olympiakarsintoihin vaikuttava kisa, mikä on tietenkin innostavaa. 

- Valmistelu on tällä kertaa tapahtunut Suomessa, mutta pitkälti seuramme uuden valmentajan Reynierin kanssa henkilökohtaisen valmentajani Stenin valmistautuessa omiin karsintoihinsa.

__

Toni Flink

« Takaisin