Joona Rantanen (EM) ja Robert Kykkänen (PM-BF) taistelivat uransa parhaisiin kv. tuloksiin Espoossa

25.1.2020 Rantanen sijoittui 163 miekkailijan EFC U17 Cadet Circuit -osakilpailussa upeasti 8. ja Kykkänen 14. Marko Kuhta (EM) täydensi suomalaismenestystä sijoittumalla 18.

Joona Rantasen mietteet kilpailusta:

- Päivä alkoi vähän heikosti, kun alkueristä tuli vain 2 voittoa ja 3 häviötä. Miekkailuni oli vähän hidasta, eikä kesken otteluiden rikki mennyt ase helpottanut tilannetta.  Sain kuitenkin 128-cuppiin norjalaisen vasenkätisen vastustajan, jonka tiesin entuudestaan. Pystyin voittamaan tämän ottelun kohtuullisen helposti.

- Tämän jälkeen kohtasin suurikokoisen ranskalaisen vastustajan 64-cupissa, joka painosti minua todella voimakkaasti alueen päähän, mutta pääsin oikeilla hetkillä hänen puolustuksestaan läpi ja voitin ottelun 15-12. Seuraavana oli vuorossa toinen ranskalainen, joka oli minulle helpompi vastustaja, eikä ottelu tuottanut juuri haastetta.

- 16-cupissa sain vastaani ruotsalaisen miekkailijan, jota vastaan en ennen ollut otellut. Toiseen erään mentäessä olin saanut mukavan johdon, mutta vastustajani muutti hyvin tempoa ja alkoi todella aggressiiviseksi. Näin hän sai yllätettyä minut ja kirittyä tasoisin. Pääsin kuitenkin kiinni hänen taktiikastaan ja voitin ottelun lopulta 15-11. 4

- Viimeiseksi vastustajaksi jäi 8-cupissa kohtaamani japanilainen miekkailija. Hän oli pienikokoinen, mutta äärimmäisen vikkelä. Hänen flecheistään oli vaikea saada omia pistoja ja lopulta hän pudotti minut.

- Kisoista kokonaisuutena jäi todella kiva fiilis, sillä tämä oli paras sijoitukseni CC-kisoissa koskaan ja huonosta alkuerästä huolimatta miekkailin hyvin cupit.

Joona voittanut Japanin Sakato taisteli lopulta koko kilpailun voittoon.

Robert Kykkäsen mietteet kilpailusta:

- Sain jo alkuerissä hyvän vireen päälle, koska tuli haastavia otteluita, joissa onnistuin. Ensimmäisessä pudotusottelussa hallitsin ottelua alusta loppuun. Seuraavana vastaan tuli haastava japanilainen, mutta onnistuin voittamaan hänet ja sen jälkeen vein saman energian seuraavaan otteluun. 16-kierroksella ottelin Virolaista Priimagia vastaan, joka viimemetreillä voitti minut niukasti 13-15. Tässä kisassa nousin omalle tasolleni ja yritän viedä tämän tason seuraaviinkin kisoihin.

U17 tyttöjen parhaasta suomalaistuloksesta tyttöjen vastasi Vilma Vehviläinen (TMÅF)  sijoittuen kilpailun 50. Inka Palalsvesa (EM) oli kilpailun 61.  

LOPPUTULOKSET

U17 pojat
1. SAKATO Hidemasa JPN
2. KELLY Christopher SWE
3. PRIIMAGI Henrik EST ja GREGORCIC Matteo FRA
----
8. RANTANEN Joona FIN
14. KYKKANEN Robert FIN
18. KUHTA Marko FIN
----
68. KARLSSON Neo FIN
75. AFANASSIEV Nikita FIN
85. SANI Ville FIN
105. LEHTINEN Kasper FIN
108. RANTALA Einar FIN
118. KOSKI Ilkka  FIN
128. PAHKALA Peik FIN
134. VIIDIK Renar FIN
141. MARKKULA Henri FIN
144. PUSKALA Tiitus FIN
147. RISSANEN Aapo FIN
148. HASU Jere FIN
158. LAUREN Linus FIN
163 os.

U17 tytöt
1. CHAVIGNY Sophie FRA
2. MAZUR Yeva UKR
3. ZERLAUTH Anna Lea AUT ja SHERIF HUSSEIN aya EGY
----
50. VEHVILAINEN Vilma FIN
61. PALLASVESA Inka FIN
----
94. MONTONEN Jaana FIN
102. LUNDELL Moa Ruut Maleena FIN
117. MIKHAILOVA Ilona FIN
124. NISKALA Viena FIN
131 os.    

Täydelliset tulokset >

« Takaisin