Espoo Fencing Challenge 2017 suurempi kuin koskaan

21.11.2017 Espoon Miekkailijoiden ja Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliiton yhdessä järjestämä koko viikonlopun kestänyt tapahtuma keräsi edellisiin vuosiin verrattuna runsaslukuisemman osallistujajoukon. Järjestelyistä päävastuussa ollut Espoon Miekkailijat oli onnistunut mobilisoimaan noin 50 hengen talkoojoukon viikonlopun eri tehtäviin. Euroopan Miekkailuliitto (EFC) lähetti kiitoksensa ja piti kisaa malliesimerkkinä kisan järjestelyistä.

Espoon Otahallissa oli lauantaina todella kuhinaa kun yli 300 miekkailijaa 30 eri valtiosta valtasivat kaikki 30 miekkailualuetta. Lauantaina oteltiin alle 17 vuotiaiden kadettien henkilökohtaiset ottelut ja alle 12 vuotiaiden sarja. Sunnuntaina Otahallin tunnelma nousi entisestään, kun alle 17 vuotiaiden kadettien peräti 31 poika- ja 26 tyttöjoukkuetta kohtasivat toisensa. Joukkueotteluiden aloitettua ja tilan vapautuessa käynnistettiin alle 14 vuotiaiden tyttöjen ja poikien kansainvälinen turnaus. Päivän viimeinen sarja oli alle kymmenen vuotiaiden henkilökohtainen kilpailu. Kokonaisstarttimäärä kahden päivän aikana oli yli 600 ja henkilökohtaisia startteja oli yli 400. Otteluita tuomitsi peräti 55 tuomaria.

Kisan aikataulu oli todella tiukka, mutta rutinoitunut tiimi pyöritti kisaa ja finaalivaiheeseen päästiin kumpanakin kisapäivänä aikataulun mukaisesti jopa siten, että viimeinen kisapäivä loppui 15 minuuttia edellä aikataulua. Osaavat vapaaehtoiset ovat luonnollisesti toteutuksen edellytys, mutta tässä kisassa myös kalusto oli tiukilla. Suomen nuorille, Suomen miekkailun tulevaisuudelle me nämä talkoot teemme. On todella hienoa kun voimme tarjota nuorisollemme tämän kansainvälisen kisakokemuksen täällä kotimaassa.

Tämän tason toteutus vaatii ydinryhmältä kuukausien ennakkovalmistelua ja suunittelua sekä kaluston testausta ja korjausta. Itse kisaviikonloppuna tekijöitä tarvitaan seuraavissa kokonaisuuksissa: asetarkastus, aluerakennus, hallin sisustus, ilmoittautumiset, info, kalustohallinta, tieto- ja esitystekniikka, kisatoimisto, alueiden tekninen ylläpito ja korjaus, palkinnot, tiedotus, valokuvaus & videonti, kahvila, tuomarilounge, kuljetukset, ensiapu, varustemyynti & -korjaus jne. Lisäksi kaikki pitää purkaa kilpailun päätyttyä nopeasti ja hyvässä järjestyksessä sekä kuljettaa alkuperäisille omistajilleen. Tämän vuoden Espoo Fencing Challenge -toteutuksessa oli mukana noin 50 henkilöä ja osa henkilöstöstä teki melkein ympäripyöreitä vuorokausia.

Kiitokset kaikille tukijoillemme Espoon kaupunki, Radisson Blue Otaniemi, Europcar, Lumene, Fiskars ja Berner. Tapahtuma onnistui jälleen sitoutuneen talkoojoukon avustuksella upeasti.

Erittäin kiitollisina ja ylpeinä ja koko Espoo Fencing Challenge -tiimiä lämpimästi kiittäen,
Terho & Lena

« Takaisin