Cali oli kylmä ja kova suomalaismiekkailijoille

6.5.2023 Suomalaiskaksikko joutui pettymään perjantaina Kolumbian Calissa otellun kalpamiekkailun maailmancupin avauspäivänä, kun paikkaa viikonlopun finaalipäivään ei irronnut.

Niko Vuorinen otteli itsensä jatkoon alkueristä, mutta toinen kaavio-ottelu kaatoi hänen jatkohaaveet tekniikan sekoittaneessa ottelussa. Gunnar Gräsbeck ei selvinnyt jatkoon alkuerästä. Loppusijoituksiksi tulivat Niko Vuorisella 87:s ja Gunnar Gräsbeeckillä 179:s. Mukana oli 211 miekkailijaa.

 

Vuorisen alkuerä toi neljä voittoa, joista kaksi jatkoajalla, sekä kaksi tappiota. Vuorinen jatkoi kaavioon alkuerien sijalta 56. 

 

Ensimmäisessä kaaviottelussaan Vuorinen kukisti Viron Ilian Bobrovin 15-8, mutta kokenut maailmanrankingissa sijalla 64 oleva Japanin Inochi ito oli finaaliåäivään pääsyn ratkaisseessa ottelussa parempi 11-15.

 

Gräsbeck puolestaan voitti yhden kuudesta alkuerän ottelustaan (-11). Kaavioon olisi vaadittu kaksi voittoa ja -4  indeksi.

 

Niko Vuorinen:

- Ei mitään hyvää sanottavaa Calissa tai Calista. Eristä keskiverto neljä voittoa ja pari jatkoaikatappiota. Eka pudotuspeli meni selkeästi. Tokalla kierroksella rikkinäisen kelan takia rupesi vilkuttamaan keltaista aparaatissa. Harmillisesti en vaan sitä itse nähnyt, kun painostin vastustajan takarajalla. Jälkikäteen kuulin, että oli pitkin matsia oikutellut. Vasta lopussa, kun selkeitä pistoja jäi saamatta, ehdin kääntyessä bongata valon. Tuomaria tosin ei asia kiinnostanut, eikä asialle mitään halunnut tehdä.

- Järjestelyiden osalta fiilis oli kuin olisi palannut jälleen Egyptiin kisailemaan. Herää kysymys, että miksi grand prix -kisoja täytyy ylipäänsä järjestää tällaisissa paikoissa.

 

Gunnar Gräsbeck:

- Miekkailu oli omalta osaltani todella heikkoa. Voitin ekan matsin jonka jälkeen tein aivan liikaa virheitä. Kuumuus ja korkeampi ilmanala tuntui otellessa ja tein enemmän virheitä kuin tavallisesti, varsinkin kohti kahta ratkaisevaa ottelua jotka hävisin jatkoajalla poikkeuksellisen tyhmillä virheillä. No, vastustajakin otteli samoissa oloissa niin propsit heille, 

- itsellä peiliin katsomisen paikka. Tuli tästäkin taas kisakokemusta ja ei muuta kuin katse eteenpäin.

--

Toni Flink

« Takaisin