Anna Salminen miekkaili Oslon Satellite MC-kilpailussa viidennelle sijalle

31.10.2022 Parhaasta suomalaissijoituksesta Oslossa FIE:n alaisessa kilpailussa vastasi Anna Salminen (Habda) viidennellä sijallaan. Miehissä paras suomalainen oli Jaakko Paavolainen (HFM) ollen sijalla yhdeksän.

Oslossa käytiin kalpamiekkailun Satellite MC-kilpailu 28.-29.10.2022. Mukana kilpailuissa oli kaikkiaan 154 osallistujaa 23 eri maasta. Suomalaisia miekkailijoita mukana kisoissa oli yhteensä 10, joista kuusi oli naista ja neljä miestä. Habdaa edustava Anna Salminen taisteli sunnuntain kisassa hienosti itsensä viidennelle sijalla värikkään ja tapahtumarikkaan päivän aikana. Suomalaisnaisista 30 parhaan joukkoon ylsivät myös Outi Jaakkola (Habda), Sara Salminen (Habda) ja Anni Vornanen (MiekkaMiehet).

Salminen kommentoi kilpailun jälkeen: "Miekkailu tuntui heti kisan alusta lähtien hyvin mukavalta ja vaivattomalta. Olenkin paljon viime aikoina työstänyt miekkailun mentaalipuolta ja on ilo huomata, että työ tuottaa tulosta. Toiseksi viimeisessä alkuerämatsissani tuli kuitenkin suureksi harmikseni loukkaantuminen kun liian pitkäksi venyneen syöksyn takia tunsin revähdyksen etureidessä. Harkitsin jo kisan keskeyttämistä, mutta sen sijaan päätin jatkaa mutta huomattavasti pienemmällä repertuaarilla kuin kisan alussa. Tavoitteena oli miekkailla mahdollisimman hyvin rikkomatta paikkoja yhtään enempää. Todella tiukan taistelun Anni Vornasen kanssa päätyttyä voitokseni sain seuraavaan cup-otteluun vastaani innokkaasti hyökkäävän ruotsalaisen, jonka tyyli sopi erinomaisesti loukkaantuneeseen tyyliini. Mitali jäi harmittavan lähelle 8-cupissa. Puolalainen oli selvästi voitettavissa, mutta haastavat olosuhteet tekivät hommasta liian vaikean."

Kilpailukausi on vasta aluillaan, joten lisää kisoja on tiedossa. "Todella hyvin mielin jatkan kautta tästä! Meillä oli erinomaisen hyvä ja vahva joukko naisia sekä kisaamassa ja myöhemmin kannustamassa kisoissa mukana. Uskon, että meillä kaikilla on hieno kausi edessä", tuumaili Salminen.

Miesten puolella parhaimman suomalaissijoituksen nappasi hienosti miekkaillut Jaakko Paavolainen, ollen lopputuloksissa sijalla yhdeksän. Miehissä 30 parhaan joukkoon mahtui lauantaina käydyssä kilpailussa myös Väinö Paavolainen (HFM) ollen lopputuloksissa sijalla 17. Seuraavassa kuvassa on vauhdissa miesten finaali, jonka nappasi Jonni Korhonen. Hän oli mukana kilpailuissa tuomarina, täyttäen Suomen tuomarivelvoitetta.

 

Naisten sarjan mitalistit ja suomalaiset:
1. Natalia Toby USA
2. Irina Embrich EST
3. Alejandra Cisneros ESP
T3. Olga Mizera POL

--
5. Anna Salminen
23. Outi Jaakkola
29. Sara Salminen
30. Anni Vornanen
34. Anna Vuorinen
38. Inka Mikkilä

 

Miesten sarjan mitalistit ja suomalaiset:
1. Josef Mahringer AUT
2. Daniel De Mola ITA
3. Luca Diliberto ITA
T3. Andrii Opanasenko UKR

--
9. Jaakko Paavolainen
17. Väinö Paavolainen
33. Julius Jutula
39. Akseli Heinämaa
70. Ville Kuvaja

Tulokset tästä linkistä >

« Takaisin