Mäntsälän Uutiset: Mäntsäläläiselle Marja-Liisa Tuulikki Somerojalle jälleen kaksi miekkailun EM-kultaa

1.6.2023 Ranskan Thionvillessä järjestettiin miekkailun yli 40-, 50-, 60- ja 70-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailut 18.–21.5.

Kilpailuun osallistui yli 1500 miekkailijaa 34 Euroopan maasta.

Tällä kertaa oli vuorossa henkilökohtaiset kilpailut. Joka toinen vuosi järjestetään joukkuekilpailut ja vuonna 2024 joukkueet kisaavat Belgian Cineyssä.

Suomesta kilpailuun osallistui 23 miekkailijaa. Tuloksena kolme kultaa ja yksi hopea.

Mäntsälän Marja-Liisa Tuulikki Someroja voitti vakuuttavasti omassa yli 70-vuotiaiden ikäluokassaan jälleen kultaa floretti- ja kalpamiekkailussa.

Finaalivastustajana molemmissa oli Ranskan taitava, tyylikäs ja aina vaarallinen Marie-Chantal Demaille.

Someroja edustaa Helsingin Miekkailijat -seuraa. Saman seuran Pariisissa asuva Irene Enright voitti myös kultaa yli 40-vuotiaiden sarjassa. Turun Nina Hyvönen jäi niukasti hopealle naisten yli 40-vuotisten kalvalla.

Lokakuussa pidetään MM-kilpailut todennäköisesti USA:n Daytonassa.