Vuoriselle makea voitto ja kitkerä tappio Vancouverissa

11.12.2022 Niko Vuorinen aloitti kalpamiekkailun maailmancupin Vancouverin osakilpailun finaalipäivän kaatamalla Tokion olympiavoittajan, mutta toisella kierroksella tie nousi pystyyn israelialaismiekkailijan kanssa. Jaakko Paavolaisen 64-kaavio päättyi avaustappioon. Vuorisen loppusijoitus oli 32:s ja Paavolaisen 60:s.

Vuorinen kukisti Japanin Kanon avausottelussaan upeasti 15-13. 25-vuotias japanilainen on Tokion olympialaisten joukkuekilpailun kultamitalisti sekä tämän vuoden MM-kisojen joukkuepronssimitalisti. Lisäksi hän voitti aiemmin tänä vuonna henkilökohtaisen kullan Aasian mestaruuskilpailuissa ja on Vancouverissakin ollut maailmancupissa voittoisa kertaalleen (2019).

32-kierroksella vastaan asettui Israelin Yonatan Cohen, joka nousi Vuorisen komeasta johdosta lopulta 15-13 -voittoon. Cohenin tie katkesi puolivålierissä lopulta pronssille miekkailleelle Alexandre Bardenetille.

Jaakko Paavolainen taisteli myös tiukasti, mutta yhdeksänneksi ranakttu italialainen Federico Vismara oli parempi 15-12. Vismara koki tappion seuraavalla kierroksella pronssille otelleelle Kiinan Lan Minghaolle.

Kisan voittajaksi miekkaili Unkarin Gergely Siklosi, joka pisti finaalissa voiton Ranskan Yannick Borelista. Pronssilla olivat Kiinan Lan ja Ranskan Bardenet.

 

Niko Vuorinen:

- On se harmi. Kaikki valmistelut prikulleen kohdillaan. Fiilis on loistava, pää toimii.

- Kanon kanssa taktisesti erinomainen matsi ja tyylinvaihdos kolmoserässä teräpelistä tempopeliin. Maailmanlistan kolmosesta voitto.

- Sitten minuutin aivosumu kakkoserän alussa israelilaisen kanssa. Isossa johtoasemassa. Se riitti. Ei löytynyt ratkaisua, kun Cohen muutti jotain kakkoserässä. En tiedä oikein vieläkään, että mitä ihmettä oikein tapahtui. Videoanalyysi toivon mukaan kertoo myöhemmin.

- On tietysti hyväksyttävä, että koska aloitin kauden sen verran myöhemmin, niin homma hakee vielä muotoaan ja meno on ailahtelevaa. Parempaan suuntaan kuitenkin ollaan menossa, ja eipä tuo tulos nyt huonokaan ollut. Kirvelee vain.

Sunnuntaina Vuorinen, Paavolainen ja Väinö Paavolainen muodostavat joukkuekilpailussa Suomen miehistön. Suomi kohtaa kello 19 Suomen aikaa kahdeksanneksi sijoitetun Ukrainan ottelussa paikasta 16 kaavioon ja jatko-otteluihin. Ukrainalaisista lauantaina Volodymyr Stankevych oli kuudes, Ievgen Makiienko 25:s, Igor Reizlin 34:s ja Roman Svichkar 54:s.

Mukana on 26 maata ja Suomi on rankattu 25:nneksi.

--

Toni Flink

« Takaisin