Vuorinen suoraan 64-kaavioon Budapestin maailmancupissa

4.3.2022 Suomalaisilla kalpamiehillä oli hyvä kisapäivä perjantaina Unkarin Budapestissä maailmancupissa Westend GP:ssä, joka otellaan nelinkertaisen olympiavoittajan Győző Kulcsárin muistolle. Niko Vuorinen otteli itsensä sunnuntaina finaalikaavioon (64 joukkoon) ja Julius Jutila jäi paikasta vain yhden voiton päähän.

Vuorinen saa sunnuntaina 64-kaavion avauskierroksella vastaansa Iso-Britannian Elliott Groverin. Otteluparin voittaja kohtaa puolestaan seuraavalla kierroksella voittajan parista Park Sangyoung (Korea) - Marco Brinkmann (Saksa). Korealainen on Rion olympiavoittaja ja Tokion joukkuekilpailun pronssimitalisti.

Niko Vuorinen:
- Lyhyt päivä. Erästä pelkkiä voittoja. Vielä lyhyemmäksi se jäi, kun erän nollarankattu jätti tulematta, eli otettiin kuuden eränä.
- Olo on siitä erikoinen, että kaikki kävi kerrankin varsin vaivattomasti. Tuntui paikoitellen kuin ei tarvitsisi miekkailla ollenkaan.
- Oli myös ilo nähdä, että kuudesta Suomen kalpaukosta viisi eteni eristä jatkoon, ja kuudeskin jäi vain pisteen päähän. Viime vastaavasta kerrasta on jo aikaa.

Miesten kilpailuun osallistui peräti 255 miekkailijaa, joista siis 64 parasta ottelee sunnuntaina pudotusotteluissa.

Alkueristä miekkaili jatkoon Suomen kuuden miehen joukkueesta komeasti viisi. Niko Vuorinen voitti kaikki viisi otteluaan. Jaakko Paavolainen puolestaan voitti kuudesta neljä (+10), kuten teki myös Topias Tauriainen (+7). Julius Jutila (-1) voitti kolme (-1) ja juuri jatkoon selvinnyt Väinö Paavolainen kaksi (-5).

Gunnar Gräsbeck yksi otteluvoitto (-7) ei riittänyt jatkoon, vaan hänen loppusijoituksekseen tuli 213:s.

Debyyttinsä tällä tasolla tehnyt Julius Jutila oli päivän ehdottomia onnistujia. Jutila voitti 256-kaaviossa Iso-Britannian Matthew Cooperin 15-12 ja toisessa pudotusottelussaan USA:n Justun Haddadin 15-11. Paikasta sunnuntaille Jutila kärsi puolestaan tappion Tokion joukkuekilpailun olympiavoittajalle Japanin Koki Kanolle 8-15. 

Julius Jutila:
- Miesten kv. debyytiksi miekkailu kulki tänään paremmin kuin ennen kisaa osasin kuvitella. Viimeinen matsi olympiakultamitalistia vastaan oli tiukka ja tasainen viimeisen erän viimeiselle minuutille asti, kunnes lopulta tilanne repesi viimesekuntien juoksuyrityksiin ja paikka sunnuntain kisaan meni tällä kertaa Japaniin. 
- Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti kesän arvokisoja. Erityiskiitokset vielä valmentajalleni Andrakselle, joka oli koko päivän antamassa kullanarvoisia neuvoja.

Topias Tauriainen hävisi ensimmäisessä pudotusottelussaan Ranskan Arthur Philippelle 7-15. Väinö Paavolainen koki tappion Saksan Marco Brinkmannille 11-15. Jaakko Paavolainen putosi puolestaan jatkosta niukasti 13-14 Itävallan Alexander Birolle.

Jaakko Paavolainen:
- Hyvä alku kisalle, mutta tuli sitten sössittyä banaanikahva muumille. 

Gunnar Gräsbeck:
- Tulihan sitä parannettua MC-suoritustaan viime kerrasta. Mutta täytyy kyllä sanoa, että olen pettynyt. Miekkailin maltillisesti ja tarkasti sekä tein hyvin vähän hätiköityjä päätöksiä erien aikana. Olen tyytyväinen miekkailuuni. Kuitenkin tappiot ovat tappioita ja vaikka olivatkin niukkoja, ne päättivät päiväni alkuerissä.

Suomalaisten loppusijoitukset:
91) Julius Jutila
111) Jaakko Paavolainen
113) Topias Tauriainen
205) Väinö PaavolaineN
229) Gunnar Gräsbeck

Naisten alkuerät otellaan lauantaina. Suomesta on mukana ovat  Anna Salminen (HABDA), Anni Vornanen (MM), Anna Vuorinen (HFM) sekä Suvi Lehtonen (KAVE)

----
Toni Flink

Lue lisää kilpailusta >

Kuvat: Anna Vuorinen ja Ewa Pavia/Bizzi Team

« Takaisin