Vuorinen olympiarankingin pisteiden perässä Dohassa

23.1.2020 Kalpamiekkailun maailmancup jatkuu tulevana viikonvaihteena Qatarin Dohassa, jossa suomalaisista on mukana Niko Vuorinen. Karsinta käydään perjantaina ja 64 parasta selvittävät sijoituksensa sunnuntaina.

Doha kerää muiden maailmancupin kisojen mukaan paikalle koko lajin kerman, osallistujia on 219. 

Suomalainen on tällä hetkellä maailmanrankingissa sijalla 45. Viime vuonna sijoitus Dohassa oli 56:s eli sijoittuminen sitä paremmalla tilalle nostaisi rankingpisteitä. 

Vuorinen saapui kisapaikalle keskiviikkona mietteliäänä tietäen itse kisajärjestelyjen olevan erinomaiset. Mutta muut asiat valtasivat mielen.

- Lennolla Irakin sota-alueiden yli viistäessä tosin en voinut olla miettimättä sitä järisyttävää kontrastia, joka vallitsee eri Lähi-Idän naapurivaltioiden välillä. Täällä sitä majoitutaan hienoissa hotelleissa, nautitaan lämmöstä ja miekkaillaan Qatarissa, kun samaan aikaan melko lähellä ammutaan ohjuksia Persianlahden yli ja ollaan vuodesta toiseen humanitaarisessa kriisissä, kuten nyt uutisista on saattanut seurata. Tuntuu käsittämättömältä näin pohjoismaalaisena.

Edellisessä kisassaan Saksan Heidenheimissa Vuorinen pisti hallitsevan maailmanmestarin Gergely Siklosin tiukoille häviten vain pistolla.

- Heittäytymättä sen enempää poliittiseksi, viikonlopun tavoitteena on tietysti pistää paremmaksi Heidenheimin kirvelevästä tuloksesta. Kisakunto on väliviikon treenien perusteella edelleen sama, ja miksipä se tästä olisi laskenutkaan.

Vuorisen tämän kauden maailmancupin sijoitukset:
Heidenheim MC 29.
Bern MC 43.

----
Toni Flink

​Lue lisää kisasta >

« Takaisin