Vuorinen mitalijahtiin Heidenheimin maailmancupissa

9.1.2019 Yksi kansainvälisen miekkailuvuoden kohokohdista on edessä tällä viikolla, kun Saksan Heidenheimissa kisataan miesten kalvan maailmancupin kisana 66. Heidenheimer Pokal. Kisa on osallistujamääriltään ja perinteiltään todella arvostettu. Suomella mukana kuuden miekkailijan joukkue. KYIF/UR33 osallistuu lisäksi sunnuntain joukkue EC-kilpailuun.

Miesten henkilökohtainen MC-kisa käydään torstaina ja perjantaina, kun taas joukkuemenestyksestä miekkaillaan lauantaina.

Suomesta mukana ovat Tatu Nuotio (FIE ranking 426) Jaakko Paavolainen (141), Topias Tauriainen (245), Niko Vuorinen (48) ja Ellis Saavalainen (684). Kisaan on ilmoitettu mukaan peräti 329 miekkailijaa, mm. yhdeksän TOP 12 miekkailijaa maailmanrakingin.

Suomen joukkueena joukkuekilpailussa lauantaina on Niko Vuorinen (C), Jaakko Paavolainen, Topias Tauriainen, Tatu Nuotio. Joukkuekilpailussa on mukana 39 joukkuetta, joiden joukossa Suomen ranking on 31.

Seurajoukkueiden Euroopan Cup käydään puolestaan sunnuntaina ja siinä mukana on suomalaisjoukkueena KYIG/UR33 miekkailijoina Dennis Bade, Jussi Korhonen ja Flavio Giannotte.

Suomalaisten mietteitä ennen kisaviikonloppua

Niko Vuorinen:
- Nyt on alla pari kuukautta harjoittelua Unkarin maaperällä. Harjoitusten intensiteetti on ollut tiukempi kuin koto-Suomessa. Sparrivastustajien kovuudesta johtuen on paha sanoa omasta kunnosta oikein mitään - välillä tulee matseissa turpaan niin, että tukka pöllyää, mutta välillä taas puskee voittoa.

- Aiempien empiiristen havaintojeni perusteella tosin on syytä olettaa, että edeltävänkaltaisella valmistautumistilanteella on ollut positiivinen kokonaisvaikutus kisoissa pärjäämisen suhteen. Lähdetään siis jälleen mitalijahtiin.

Tatu Nuotio:
- Urani ensimmäinen Heidenheim lunastaa yhteen perinteikkäimmistä miekkailumittelöistä kohdistuvia odotuksia jo etukäteen valtavalla osallistujamäärällään. Vuodenvaihteessa vaivanneesta flunssasta huolimatta treeni on kulkenut hyvin, ja uudelle vuodelle lähdetäänkin hakemaan hyvää starttia.

Jaakko Paavolainen:
- Fiilis ja kondis alkavat olla kohdillaan, joten innolla odotan viikonloppua. Odotin jo Bernistä hyvää tulosta, mutta silloisen sairastumisen myötä se jäi haaveeksi. Katsotaan nyt kuinka pitkälle tällä kertaa päästään.

-----
Toni Flink
 

« Takaisin