Vuorinen mietteliäänä ja vähän jännittyneenäkin Buenos Airesiin

20.3.2019 Edellisessä maailmancupin osakilpailussa Budapestissä vahvoja otteita esittänyt Niko Vuorinen on matkannut nyt mietteliäänä haastaviin olosuhteisiin Argentiinan pääkaupunkiin Buenos Airesiin, jossa kisataan viikonvaihteessa kalpamiekkailun seuraava kiertueen mittelö

Tournoi International Omar Vergara -nimeä kantava kilpailu kerää tutusti kasaan maailman eliitin. Kisa on nimetty kolminkertaisen argentiinalaisen olympiakävijän mukaan. Yksityiskohtana kerrottakoon, että kyseinen herra hävisi Münchenin olympialaisten kalvan alkuerissä samoissa kisoissa 5-ottelussa olympiapronssia saavuttaneelle Risto Hurmeelle pistoin 1-5 lähes 47 vuotta sitten.

Argentiinan kisaan on ilmoitettu 220 kilpailijaa 40:stä eri maasta. Rankingin TOP 14 miehistä puuttuu kisasta vain kaksi.

Alkuerät kisataan perjantaina ja 64-kaavio lauantaina. Joukkuekilpailun vuoro on sunnuntaina. Suomella ei ole joukkuetta Vuorisen ollessa tällä kertaa ainoa miekkailijamme Argentiinassa.

Reilua kahta kuukautta vailla kolmekymppinen Helsingin Miekkailijoiden ottelija matkasi Buenos Airesiin mietteliäänä lähinnä täysin ulkoisten tekijöiden suhteen. Ja tutun filosofisena.

- Matkanteko Buenos Airesiin vie peräti vuorokauden suuntaansa ja maksaa pienen omaisuuden, ollen samalla kauden yksinäisin reissu. Kisa on myös järjestelyjensä osalta ollut aiempina vuosina haastavammasta päästä. Olen liki varma, että Atlantin ylilennon aikana valtameren syvyyksistä hyökyy höyrystynyttä epävarmuutta, joka tunkeutuu koneen matkustamoon, muistuttaen samalla edellä mainituista Argentiinan maailmancupille ominaisista tekijöistä.

- Epävarmuus on tiedollinen ongema, josta ei koskaan pääse eroon kilpaurheilussa: onko valmistautuminen ollut kohdillaan; onko kaikki voitava tehty ja riittääkö se? Tällä kertaa alla ei ole harjoitusleiriä, sillä edellisestä maailmancupista on vain runsas viikko. Samoilla höyryillä mennään. Analyyttisen filosofian puolella puhutaan niin kutsutusta totuudenkaltaisuudesta, kun halutaan verrata tieteellisen teorian vastaavuutta todellisen maailman ilmiöihin. Samaa voitaneen soveltaa myös kilpaurheiluun: vastaako valmentautumisympäristö ja -järjestelmä tulostotuutta, eli onko hyvä tulos tosiasia myös kaikkein vaikeimmissa olosuhteissa?

- Edeltävän kisan perusteella odotusarvo on positiivinen, mutta on myönnettävä, että vähän jännittää. Enemmän kuin muissa osakilpailuissa.

-----
Toni Flink

« Takaisin