Vuorinen miekkaili tappioitta 64-kaavioon Budapestissä

8.3.2019 Niko Vuorinen oli mainossa vireessä kalpamiekkailun Budapestin GP:n avauspäivänä perjantaina. Vuorinen voitti kaikki alkueränsä kuusi ottelua edeten suoraan sunnuntaina oteltavaan 64-kaavioon.

- Schopenhauerilainen kärsimys selvästi kannatti - oli seesteinen ja tarkka päivä. Pitkästä aikaa puhdas pöytäkirja. Sunnuntaina kisa tosin vasta toden teolla alkaa, mutta onneksi miekkailuhampaan kolotusta pääsee hoitamaan jo huomenna naisten kalvan karsintoja seuraamalla. 

Vuorinen oli koko alkuerien kahdeksanneksi paras indeksillään 12. Erien ykkönen oli Hollannin Tristan Tulen indeksillä 20.

Jaakko Paavolainen voitti erässään kolme ottelua. Ensimmäisessä pudotusottelussa Paavolainen voitti helposti Puolan Damian Michalakin 15-4, mutta toisessa Unkarin oma mies Mate Tamas Koch oli parempi raatkaisevalla pistolla 15-14.

- Blääh.. Oli voitto tuoreesta Euroopan mestarista niin lähellä, että melkein harmittaa. Miekkailu kuitenkin kulki hyvin, mikä näkyi aiemmasta matsista puolalaisen kanssa ja suunta on tulevaisuutta ajatellen oikea. Pitää kuitenkin kiittää Andrasta ja hänet paikalle kustantanutta Ilonaa, sillä en usko että olisin päässyt edes näin pitkälle ilman valmentajan tukea, Paavolainen tiivisti ajatuksiaan. 

Ellis Saavalainen selviytyi myös jatko-otteluihin voittamalla kaksi alkueränsä ottelua indeksillä -1. Saavalaisen tie kuitenkin katkesi Kolumbian Alexander Gonzalezia vastaan 9-15 -tappioon.

Gunnar Gräsbeck ja Tatu Nuotio voittivat molemmat kaksi ottelua, mutta karsiutuivat jatko-otteluista. Jatkoon selvisi indeksillä -2 ja Gräsbeckillä se oli -4, kun taas Nuotiolla -7.

- Miekkailu alkuerissä kulki hyvin epätasaisesti. Kahden tiukan voiton ja yhtä monen tuntuvan tappion jälkeen oli minun jatkoon päästäkseni voitettava ainakin  toinen jäljellä olevasta kahdesta ottelusta. Molemmat ottelut päätyivätkin 4-4 -tilanteeseen, mutta kummallakin kerralla vastustaja löysi voittopiston ennen itseäni. Harmittaa kovasti, eikä yhtään ole kivaa, Nuotio kertasi.

- Harmittaa todella paljon, koska miekkailin omasta mielestäni maltillisesti ja hyvin alkuerissä, mutta -4 indeksi kahdella voitolla ei tällä kertaa riittänyt jatkoon pääsemiseen. Hävisin niukasti kolme matsia lukemin 4-5, 4-5 ja 3-5. Kirjaimellisesti tilaisuuteni tehdä hyvä kisasuoritus "lipsui" sormenpäistäni. Alkuerät ovat kuitenkin alkueriä ja häviö on aina häviö, eli kyseessä on kuitenkin peiliin katsomisen paikka. Pitää Pariisin maailmancupia varten parantaa peliä ja lisätä päättäväisyyttä entistä enemmän jotta noi pienet marginaalitkin pystyy kääntämään, kommentoi puolestaan Gräsbeck.

Jussi Korhonen joutui tyytymään yhteen voittoon.

Suomalaisten loppusijoitukset
136) Jaakko Paavolainen
224) Ellis Saavalainen
237) Gunnar Gräsbeck
250) Tatu Nuotio
274) Jussi Korhonen

Naisten karsintakilpailu käydään lauantaina.

Mukana Budapestissä on lähes 600 ottelijaa: miesten kilpailussa oli 315 miekkailijaa ja naisiin on ilmoittautnut 260 urheilijaa. Esimerkiksi miesten kisaan osallistui miekkailijoita peräti 55:stä eri maasta.

Viime vuonna Jaakko Paavolainen oli paras miehemme Budapestissa 51:llä tilalla päästyään ensimmäisen kerran urallaan maailmancupissa 64-kaavioon ja Anna Salminen paras nainen (130.).

Suomen joukkue:
Miehet: Gunnar Gräsbeck, Jussi Korhonen, Tatu Nuotio, Jaakko Paavolainen, Ellis Saavalainen, Niko Vuorinen
Naiset: Michaela Kock, Suvi Lehtonen, Anna Salminen, Ilona Syvälä, Sofia Tauriainen, Anna Vuorinen

Kilpailun aikataulu:
Pe 8.3. Miesten karsintakilpailu
La 9.3. Naisten karsintakilpailu
Su 10.3. 64-loppukilpailu miehet ja naiset

-------
Toni Flink
 

« Takaisin