Vuorinen miekkaili fantastisesti Kazanissa kuudenneksi

21.3.2021 Niko Vuorinen otteli todella upeasti sunnuntaina kalpamiekkailun maailmancupissa Venäjän Kazanissa sijoittuen kuudenneksi. Sijoitus on suomalaisen uran toiseksi paras maailmancupin tasolla.

31-vuotias Vuorinen on aiemmin sijoittunut kahdeksan parhaan joukkoon  kahdesti: 2017 Vancouver 3., ja 2014 Doha GP 8.

- Olo on samanaikaisesti positiivinen mutta myös melankolinen. Tulos on luonnollisesti erinomainen, ja päivä oli taktisesti hyvin pätevä, Vuorinen tiivisti.

Vuorinen selvitti sunnuntaina ottelussa 64-kaaviossa kolme ensimmäistä kovaa vastustajaa hurjalla taistelulla voittaen ne yhden ja kahden piston eroilla.

 

Päivä käynnistyi upeasti viimeisen piston voitolla kaksinkertaisesta henkilökohtaisen kilpailun maailmanmestarista ja joukkuekilpailun olympiavoittajasta, italialaisesta Paolo Pizzosta (15-14).

Tunnin huilin jälkeen oli vuoro kokea suomalaisen taistelutahdon korealainen Son Taejin pistoin 15-13.

Näin paikka oli avautunut jo 16-kaavioon, jossa vastaan asettui Ranskan Romain Cannone. Ranskalainenkin joutui tunnustamaan suomalaisen lopun hurjuuden viimisen piston ratkaisussa (15-14).

- Pystyin Pizzon kanssa kääntämään ottelun viime hetkillä käytännössä. Korealaisen kanssa päätin vain pitää teräpelin minimissä, koska tiedossa oli vastatempoflessiä hakeva vastustaja. Ranskalaisen kanssa taas otin huomioon sen, että tämä haki lähinnä toisen vaiheen hyökkäyksiä. Todennäköisyyksien kautta arvelin, että voin jättää ensimmäisen vaiheen yritykset huomioitta ja niinpä sitten kävikin. Tiukkaa toki teki.

Paikasta mitaleille Vuorinen sai vastaansa unkarilaisen maailmanrankingin kolmosen ja hallitsevan maailmanmestarin Gergely Siklosin. Siklosi kuittasi pistonsa 15-9 -voitossa suomalaisen hyökkäyksiin vastaamalla.

- Siklosi-matsi taas oli eri maailmasta: mies oli kuin muuri ja vieläpä treenikaveri. En päässyt läpi, eikä sille mitään mahtanut, parhaani yritin. Ei ole suotta Gergely hallitseva maailmanmestari!

Seuraavaksi ohjelmassa on kevään ehdoton päätapahtuma eli olympiakarsinnat. Ne miekkaillaan Madridissa 24.-25.4.

- Kaiken kaikkiaan hyvä päivä, mutta harmittaahan se ettei mitalia tullut. Nousen jonnekin 20-25. hujakoille maailmanlistalla eli maailman kärkeä lähellä ollaan. Hyvä lähteä olympiakarsintaturnaukseen, Vuorinen päätti kuulumisensa Kazanista.

--------------------
Toni Flink

Photo FIE Augusto Bizzi
 

« Takaisin