Vuorinen komeasti viides universiadeissa

21.8.2017 Niko Vuorinen sijoittui komeasti viidenneksi universiadien miesten kalpamiekkailussa Taipeissa maanantaina

- Sinne jäivät mitalit yhden voiton päähän. Pitkä päivä ja ei todellakaan mikään helpoin mahdollinen reitti. Tällä kertaa taso oli todella kova, Vuorinen mietiskeli.

Universiadit olivat 28-vuotiaan Vuorisen neljännet ja samalla viimeiset.

Vuorinen voitti ensimmäisessä pudotusottelussaan Italian Gabriele Ciminin 15-12 ja toisessa Japanin Ryosuke Naritan 15-7. 
Kotiyleisön edessä hurmokseen päässyt Taiwanin Hong Kai Ting ei pysynyt suomalaisen kyydissä ja paikka jatkossa tuli pistein 15-10. 
- Alkuerät lähti todella mainiosti ja ensimmäisen pudotusottelun italialaisen päänahka oli makea. Siihen matsiin olen eniten tyytyväinen tänään. Nuorta japanilaista vastaan oli ilo miekkailla ja varsinkin voittaa. Taiwanilaisella oli pieni kotikenttäetu ja hän sai pääasiassa vain mysteripistoja, Vuorinen kävi läpi otteluitaan ennen puolivälierää.

Puolivälierässä tuttu mies, Venäjän Sergey Bida, oli puolestaan Vuorista parempi 15-9.
- Venäläinen käytti hyväkseen mielttömän agressiivista alkua ja sai läpi sieltä pistoja. Mielettömän hyvänä puolustajana hän sai sen jälkeen pidettyä johtonsa. Teräpeli oli tänään hänellä meikäläistä selkeästi parempaa, Vuorinen kertasi puolivälierää Bidaa vastaan. 

64-cupissa Rufus Panelius johti vielä 14-12 USA:n Lewis Weissia, mutta vastustaja nappasi kolme viimeistä pistoa edeten jatkoon.
- Alkuerät miekkailin kyllä tosi hyvin. Jenkki oli mulle hyvä vastustaja: tuli paljon päälle, pyrin välttämään terää ja tekemään vastahyökkäyksiä. Viimeinen pisto on aina se vaikein ja se jäi tänään tekemättä. Yritin ehkä liikaa vain tahdonvoimalla saada sitä pistoa. Kokonaisuutena miekkailun kannalta todella hyvä päivä, mutta se viimeinen pisto…, Panelius paketoi päivän.

Teemu Seeve putosi jatkosta samalla kierroksella Paneliuksen kanssa hävittyään sveitsiläiselle Alexandre Pittetille 9-15.
- Erä oli aika kova, mutta meni ihan ok. Sveitsiläinen oli ihan ok matchup ennakkoasetelmien suhteen. Matsi eteni aika pitkälle niiden mukaisesti ja johdinkin 8-7. Sen jälkeen tilanne muuttui aika radikaalisti, Seeve kommentoi.

Gunnar Gräsbeck jäi puolestaan alkueriin voitettuaan yhden ottelun viidestä. Voitto tuli Italian Federico Vismarasta ja tappiot Venäjän Fardzinoville, Saksan Bellmannille, Portugalin Rodille ja Puolan Bielecille.

Vuorinen voitti erissä Kroatian Johnston Leyerin, Kazakstanin Sharlaimovin, Hollannin Mesin ja Belgian Poncinin. Tappiot tulivat Sveitsin Kuhnille ja Viron Eskoville.

Rufus Panelius voitti puolestaan Taipein Wun, Ruotsin Jarlin, Ukrainan Sychin ja Kiinan Yen. Häviöt tulivat Israelin Herpelle ja Ranskan Marchalille.

Seeve kukisti erissä Korean Hwangin, Unkarin Chon ja Intian Virin. Tappiot Seevelle tuli Kazakstanin Kurbanoville, Italian Buzzille ja Venäjän Bidalle.

Miesten joukkuekilpailu käydään torstaina.
- Meille pitäisi tulla nyt aika mainio joukkueranking tämän päivän perusteella. Joukkuekilpailusta lähdetään hakemaan otteluvoittoja, on vastassa sitten kuka tahansa, Vuorinen katsoi jo eteenpäin.

----
Toni Flink / OK Uutishuone

« Takaisin