Vuorinen jäi piston päähän MM-pronssimiehen voittamisesta Dohassa

27.1.2019 - Eipä onnistunut tänään vielä 14-14 -tilanteen kääntäminen voitoksi, tiivisti Niko Vuorinen tuntojaan kalpamiekkailun Dohan Grand Prix´n päätösottelunsa jälkeen. Viime vuoden maailmanmestaruuskilpailujen pronssimies, ukrainalainen Roman Svichkar oli minimaalisen verran suomalaista parempi 64-kaaviossa.

Vuorisen sijoitukseksi tuli arvokisojen jälkeen tärkeimmässä yksittäisessä kilpailussa 56:s tila.

Vuorisen taktiikka 25-vuotiasta Svichkaria vastaan oli onnistunut miesten EM-kisojen kohtaamiseen perustuen.

- Oletin, että Svichkar luultavasti ei ole yhtä aggressiivinen kuin EM-kisoissa, jossa sain napsittua voiton melko vaivattomasti katkaisemalla hyökkäyksiä. Oletukseni osuikin oikeaan, ja ottelu oli melko varovaista puolin ja toisin. Lisäksi uuden passiivisuussäännön myötä Svichkarille oli jossain määrin edullista olla passiivinen, sillä korkeamman rankinginsa myötä tämä voittaisi neljännen passiivisuuden kohdalla. Tiedä sitten, oliko tarkoituksellista vai ei, mutta vastustajani pysytteli pitkälti päädyssään.

- Omassa tapauksessani vaikutti siltä, kuin pari kiloa aavikon hiekkaa olisi puhaltanut miekkailukenkiini, sen verran raskaalta tuntui meno. Keskityin siis lähinnä yksivaiheisiin ratkaisuyrityksiin, jotka toimivat aika tarkalleen 50-50 -todennäköisyydellä. Vastukseni onnistui vain valitettavasti nappaamaan ratkaisevan piston. 

Kaikkiaan Vuorinen joutui poistumaan Dohasta hieman pettyneenä, vaikka turnaus paljon hyvääkin toissa päivänä.

- Vaikka kauden tulostaso jatkaa nousemistaan, oli tämä ottelu Heidenheimin tapaan varsin antiklimaattinen tapa päättää hyvin alkanut turnaus.

Perjantaina suomalaisista karsiutuivat 85:nneksi sijoittunut Jaakko Paavolainen ja 144:nneksi päätynyt Gunnar Gräsbeck. 

Miesten seuraava maailmancupin klipailu miekkaillaan Vancouverissa Kanadassa 8.-10. helmikuuta. Mukana suomalaisista ovat Vuorinen ja Paavolainen. Naiset kisaaavat samaan aikaan Barcelonassa Espanjassa ja siellä Suomen joukkueen muodostavat Michaela Kock (C), Anna Vuorinen, Sofia Tauriainen ja Suvi Lehtonen.

-------
Toni Flink

« Takaisin