Vuorinen ja Paavolainen 64-kaavioon Vancouverissa - kovat vastustajat kuvassa

10.12.2022 Niko Vuorinen ja Jaakko Paavolainen miekkailivat kumpikin 64-kaavioon lauantaiksi kalpamiekkailun maailmancupissa Kanadan Vancouverissa. Molempien vastustajat ovat lauantaiaamuna aivan maailman kärkiluokkaa.

Paavolainen saa lauantaina 64-kaaviossa vastaansa yhdeksänneksi sijoitetun Italian Federico Vismaran. Vismara oli marraskuun Bernin maailmancupissa kuudes ja edelliskaudella vakionimi 12 parhaan joukossa maailmancupin kisoissa. MM-kisoissa 2022 Vismara oli 13:s, Ottelu käydään kello 22.10. Suomen aikaa.

Vuorisen vastustaja 64-kaaviossa on kivikova japanilainen, kolmanneksi sijoitettu Japanin Koki Kano. 25-vuotias japanilainen on Tokion olympialaisten joukkuekilpailun kultamitalisti sekä tämän vuoden MM-kisojen joukkuepronssimitalisti. Lisäksi hän voitti aiemmin tänä vuonna henkilökohtaisen kullan Aasian mestaruuskilpailuissa ja on Vancouverissakin ollut maailmancupissa voittoisa kertaalleen (2019). Otteluaika on 19.30 Suomen aikaa.

Perjantain alkuerässä Jaakko Paavolainen oli aamuvarhaisessa vaikeuksissa, mutta napsi lopulta tarvittavat kolme voittoa ja selviytyi jatkoon. Kaavion ensimmäisessä ottelussa Paavolainen kukisti Saksan Tobias Weckerlen 15-8 ja paikka lauantaille ratkesi voitolla järjestäjämaan Fynn Fafardista 15-13.

Jaakko Paavolainen:

- Päivä alkoi aika rankasti. Olin ainoana suomalaisena 9.00 alkavissa erissä, joten jouduin yksin talsimaan hallille. 

- Erän ottelut olivat vähän haastavia ja tulos oli myös sen näköinen. Neljän ensimmäisen ottelun jälkeen oli kasassa vain 1 voitto ja olot olivatkin sen mukaisia. 

- Stressi onneksi laski, kun voitin siitä seuraavan ottelun täpärästi jatkoajalla. Näin ollen viimeiseen otteluun pystyi lähtemään suhteellisen lungisti ja siitähän tulikin voitto myös. 

- ”Kupeissa” sain ensimmäiseen otteluun omaan tyyliini sopivan vastustajan ja tulos oli myös sen mukainen. Taisin osua kaveria 7 kertaa vapaaseen kyseisessä 15 pisteen ottelussa. 

- 96-cupissa sain vastaan Canadan Favardin. En selkeästi ollut siinä ottelussa yleisön suosikki. Ottelu oli suhteellisen tiukka, kunnes loppua kohden sain kerättyä isonkin johtoaseman. Viimeisessä erässä olinkin 14-10 johdossa ja pienen tuskailun jälkeen voitin 15-13. 

- Huomenna aloitetaan Italian Vismaraa vastaan ja katsotaan kuinka pitkälle tällä kertaa mennään.

Helppoa ei todellakaan ollut alkuerässä myöskään Niko Vuoriselle. Kaksi voittoa viidestä ottelusta riitti kuitenkin jatkoon. Kaavion avausottelussa Tokion olympialaisten puolivälierissä mukana ollut Marokon Houssam Elkord  joutui tunnustamaan taktisesti onnistuneen Vuorisen paremmakseen 15-12 ja perään Korean Kweon Youngjunkin samoin numeroin.

- Kisan alku oli toisinto Bernin maailmancupin eristä, toisin sanoen aivan uskomatonta sontaa. Ihan hävettää oma ottelun taso. Hikisesti siis läpi kahdella voitolla.

- Koska erien jälkeinen sijoitus oli niin kehno, niin sain tietysti aika kovaa vastusta heti alkuun. Elkord ia vastaan ottelu oli omasta näkökulmastani taktisesti pätevä: lamautin tilanteen oman takarajani tienoille ja napsin yhden vaiheen väliintuloilla peräti 9-3 -johtoaseman. Elkord sai kolmannessa erässä jutun juonesta kiinni ja alkoi kiriä eroa umpeen. Siirsin loppuvaiheessa fokuksen alalinjaan ja otin voiton kahdella perättäisellä reisipistolla.

- Seuraavassa matsissa mentiin tasaisemmin. Kokenut Korean Kweon yritti kaikenlaista, mutta sain pidettyä pienen johdon käytännössä koko matsin läpi. Ratkaiseva tilanne syntyi tilanteessa 12-11, kun tuplasta hyväksyttiin vain oma pistoni Kweonin hypättyä ulos alueelta. Matsi päättyi lopulta 15-12.

- Lauantaina sitten taistellaan Japanin Kanon kanssa. Tiedossa on sähäkkää menoa.

Väinö Paavolainen voitti kuudesta alkulohkon ottelustaan kaksi ja loppusijoitukseksi tuli ilman kaaviotteluita 153.

Sunnuntaina miehet osallistuvat joukkuekilpailuun.

Anni Vornasen ottelut jäivät naisten kalvassa alkulohkoon. Vornanen voitti yhden kuudesta ottelustaan ja loppusijoitus oli 176:s.

Kuvat: Helsingin Miekkailijat

--

Toni Flink
 

« Takaisin