Vuorinen ja Gräsbeck Pariisin maailmancupiin

10.5.2018 Suomella on kahden miehen terävä edustus kalpamiekkailun maailmancupin jatkuessa viikonvaihteessa Ranskassa. Challenge SNCF Réseau kerää perinteisesti paikalle laajasti maailman kärjen.

Kisa käydään Stade Pierre de Coubertinissä Pariisissa tulevana perjantaina ja lauantaina. Perjantaina kisataan alkuerät ja ratkotaan 64 parasta, kotka jatkavat otteluita lauantaina.

Mukaan miesten kalpaan on ilmoittautunut peräti 320 miestä 58:sta eri maasta.

Helsingin Miekkailijoiden Niko Vuorinen on on päässyt vaikea tovin jälkeen nyt paremmin valmistautumaan ja edessä on tiukka rutistus.
- Alla on nyt katkonaisen kauden jälkeen vihdoin ehjempi valmistautumisjakso. Viime viikolla olin Prahassa myös hakemassa laatua tekemiseen. Pariisi on tänä vuonna sikäli mielenkiintoinen, että se aloittaa osaltani kisatriplan: jatkan Pariisista Costa Ricaan B-maailmancupiin, josta taas Caliin grand prix'hin Kolumbiaan. Pariisi on toki kovin ja kaunein näistä kisoista.

Vuorinen on sijoittunut kauden aiemmissa maailmancupeissa seuraavasti: Heideheim 192., Vancouver 89. Ja Budapest 113. FIE ranking on nyt 134:s.

25-vuotias HABDAn Gunnar Gräsbeck on viime aikoina ollut kiireinen mies, joten kisakunto on pienoinen arvoitus.
- Rehellisesti sanottuna on vähän ailahteleva fiilis. Olen viime aikoina hoitanut muuttoa opintojen ohella, joten treenit ovat jääneet hieman vähiin. Se miekkailu mitä olen kerennyt treenaamaan on kuitenkin sujunut hyvin, joten selkärankafiiliksellä mennään.

Gräsdbeck on kauden aiemmissa maailmancupin kisoissa ollut Heidenheimissa 298:s ja Budapestissä 160:s.

----
Toni Flink

Lue lisää kisasta >

« Takaisin