Vuorinen ainoana pudotusotteluihin Heidelheimin maailmancupissa

25.1.2018 Niko Vuorinen oli ainoa suomalaiskolmikosta, joka selvisi alkueristä pudotusotteluihin kalpamiekkailun maailmancupin kauden avauksessa Saksan Heidelheimissa. Cupissa Vuorinen hävisi avauskierroksen ottelunsa ja sijoitukseksi tuli 192.

Teemu Seeve oli 259:s ja Gunnar Gräsbeck 298:s. Mukana oli 314 miekkailijaa.

Vuorinen voitti alkuerässään kolme ottelua ja hävisi kolme. Voitot tulivat Viron Turnausta, Saksan Kneististä sekä Ruotsin Fagellista. Vuorinen puolestaan hävisi Puolan Szczepanowskille, Brasilian Ferreiralle sekä Venäjän Fardzinoville.

Ensimmäisellä cupkierroksella Vuorista vastaan asettui Marokon Houssam Elkord, joka voitti suomalaisen 15-12.
- Ensimmäinen kilpailu loukkaantumisen jälkeen ja vähän on hermotus vielä puuttellinen. Hidasta menoa, ei paljon kerrottavaa jälkipolville. Ei kuitenkaan mikään katastrofitulos, Vuorinen paketoi kisan.

Seeve ei päässyt cupotteluihin, kun hän voitti alkuerässään kaksi ottelua ja hävisi neljä (pistot 19-27). Voitot tulivat Uzbekistanin Nasirdinovista ja Ranskan Allegresta. Yhdellä pistolla Seeve hävisi Japanin Uyamalle ja selvemmin Espanjan Ibanezille, Venäjän Guseville sekä Tšekin Hoyerille. 
- Miekkailin huonosti kaksi matsia kuudesta ja en saanut kolmea tarvittavaa voittoa neljästä paremmasta ottelusta jatkopaikkaa ajatellen, Seeve kommentoi.

Myös Gräsbeckin ottelut jäivät alkuerissä otelluiksi, kun hän hävisi kaikki viisi. Tappiot tulivat Espanjan Romerolle, Unkarin Peterdille, Ukraina Myrgorodskyille, Egyptin Saifille sekä Israelin Herpelle.

- Jokainen vastustaja oli erässäni erittäin hankala. Puutteellisen lämmittelyn ja muiden stressaavien tapahtumien seurauksena en kyennyt keskittymään oikeihin asioihin kisan aikana, Gräsbeck harmitteli.

-----
Toni Flink
 

« Takaisin