Vuorinen 14. Budapestin MM-kioissa

8.8.2013

NIKO VUORINEN TAISTELI LOISTAVASTI 14. MM-LOPPUKILPAILUSSA

Kyseessä paras suomalaismiekkailijan saavuttama senioreiden arvokisatulos sitten Dennis Baden 12. sija vuonna 2007

Miekkailun MM-kilpailuissa Budapestissa jatkuivat miesten ja naisten kalvan loppukilpailuilla. Suomalaisista loppukilpailuihin oli selvinnyt Helsingin Miekkailijoiden Niko Vuorinen ja Catharina Kock sekä miekkailuseura Habdan Kasper Roslander.

Ensimmäisessä pudotusottelussa 24-vuotias Vuorinen kohtasi Unkarin Peter Szenyi (maailmanranking 58.) ja voitti tiukan ottelun niukasti 15-14. Toisen kierroksen ottelussa vastassa oli Ranskan Ulrich Robeiri (maailmanranking 12.). Äärimmäisen jännittävä ottelu eteni Vuorisen johdossa ja Vuorinen otti jo 14-10 johdon, mutta ranskalainen onnistui vielä tasoittamaan tilanteen. Ratkaisupisto kirjattiin kuitenkin Vuoriselle ja hän eteni upeasti jo 16 parhaan joukkoon. 
Kolmannessa ottelussa Vuorisen vastustaja oli Sveitsin Fabian Kauter, MM-pronssimies ja maailmanrankin 6. Sveitsiläinen meni selvään johtoon heti ottelun alussa ja ei antanut Vuoriselle mitään mahdollisuutta tasoitukseen. Ottelun loppulukemat kirjattiin Kauterille 15-6 ja sveitsiläinen eteni lopulta aina mitaliotteluihin saakka. Vuorisen 14. sija MM-kilpailussa on hän uransa toistaiseksi paras tulos.

”Olen todella tyytyväinen omaan miekkailuuni tänään, kauden tulostavoite täyttyi! Erityisen tyytyväinen olen siihen, että sitten pystyin voittamaan täpäräksi menneet 14-14 –tilanteet”, kertoo onnellinen Vuorinen suoraan Budapestista.

” Nikon sijoitus on erinomainen sillä MM-tasolla jo 64-joukkoon selviytyminen vaatii erittäin hyvää miekkailua. Kokeneen Robeirin voittaminen on Nikolle erityinen ansio” iloitsi Vuorisen valmentaja Peeter Nelis. 

21-vuotias Kasper Roslander miekkaili myös hienosti ottelunsa ja johti loppusekunneille saakka. Puolan Radoslaw Zawrotniak (maailmanranking 21.) onnistu kuitenkin tasoittamaan tilanteen lukemiin 14-14 juuri ennen varsinaisen otteluajan päättymistä ja jatkoajalla puolalainen teki ratkaisupiston. Roslander oli loppusijoituksissa hienosti 50. mikä on hänen paras senioreiden arvokilpailutuloksensa.

Naisten kalvassa 22-vuotias Catharina Kock joutui taipumaan USA:n vahvalle Courney Hurleylle (maailmanranking 16.) lukemin 15-9. Loppusijoituksissa Kock oli silti hienosti 53. 

Niko Vuorisen 14. sija on paras suomalaissijoitus senioreiden MM-tasolla sitten Dennis Baden 12. sijan vuonna 2007. Senioreiden MM-mitaleilla suomalasimiekkailija on ollut viimeksi vuonna 1994, kun Minna Lehtola saavutti MM-pronssia. 

”Tämän nuoren MM-joukkueen kokonaistulos on todella ilahduttava ja osoittaa sen, että olemme oikealla polulla kohtia Rioa”, toteaa ylpeä toiminnanjohtaja Lena Tallroth-Kock 

MM-kilpailut jatkuvat suomalaisten osalta sunnuntaina joukkuekilpailuilla.

Lopulliset kalvan MM-tulokset tulossa, mitaliottelut käydään illalla klo 19.30 alkaen.

Suomalaissijoitukset:

Miehet kalpa:
14. Niko Vuorinen
50. Kasper Roslander
72. Alexander Lahtinen
107. Teemu Seeve
207 os.

Naiset kalpa:
53. Catharina Kock
67. Michaela Kock
96. Terhi Lumme
128. Anna Salminen
153 os.

Lisätietoja allekirjoittaneelta..

« Takaisin