U17-tytöille 14:s tila EM-joukkuekilpailussa

5.3.2018 "Kovaa joukkuetta vastaan hyvä osoitus Suomen joukkueen potentiaalista haastaa kovempia miekkailumaita"

Suomen U17-tyttöjen joukkue sijoittui 14:nneksi kalpamiekkailun EM-kilpailujen joukkuekisassa Venäjän Sotšissa maanantaina. Suomi voitti yhden ottelun ja hävisi kolme.

Suomen joukkueen muodostivat Outi Jaakkola, Laura Pöysti, Rilla Ritakallio ja Hannah Saavalainen.

Tytöt hävisivät avausottelussa, jossa oteltiin kahdeksan parhaan joukkoon pääsystä, Puolalle 35-45. Joukkue sinnitteli erinomaisesti kolmen pisteen päässä aina päätösotteluun, jossa Alicja Klasik oli lopulta parempi Outi Jaakkolaa 6-13. Suomalaiset saivat pidettyä EM-pronssia henkilökohtaisessa kilpailussa ottaneen Karolina Staszulonekin ottelussa mainiosti kurissa otellen hänen kanssaan tasan.

- Lähdimme haastamaan Puolaa, jota vastaan oli otettu tiukka ottelu tammikuun Bratislavan CC-kisassa. Ottelussa oltiin hyvin mukana, mutta ankkuriosiolle lähdettiin kolmen pisteen takaa-ajosta, jota ei enää pystytty kirimään. Kovaa joukkuetta vastaan kuitenkin hyvä osoitus Suomen joukkueen potentiaalista haastaa kovempia miekkailumaita, kehui tyttöjä Taneli Rautala.

Toisessa ottelussa Viro oli Suomea parempi 43-26, mutta kolmannen suomalaiset veivät Belgiaa vastaan 45-33. Viimeisessä sijoitusottelussa Iso-Britannia löi Suomen 45-38.

- Sijoitusotteluihin latautuminen kesti hetken aikaa ja Viroa vastaan piste-ero venähti ennakoitua isommaksi. Belgia kaatui vahvalla esityksellä ja brittejä vastaan ottelu oli pitkään varsin tiukka. 

- Kokonaisuutena meillä oli vahva joukkue ja otteluissa oli jokaisella miekkailijalla hyviä onnistumisia, mutta vastustajan onnistumisten jälkeen oman suoritustason palauttamisessa kesti ajoittain turhan pitkään, Rautala analysoi.

Mestaruuden vei Unkari, hopeaa Venäjä ja pronssin Romania.

Tiistaina käydään U17 poikien joukkuekilpailu. Mukana on 21 joukkuetta, joista Suomi on sijoitettu 11:nneksi. Suomi kohtaa avausottelussaan Itävallan (6). Voittaja pääsee ottelemaan sijoista 1-8 ja häviäjä sijoista 9-16.

----
Toni Flink

Lue lisää kisasta >

Kuva: Dana Freling

« Takaisin