U17 Suomen pojat kalpamiekkailun joukkuekilpailussa 14:s

3.3.2017 EM-kilpailuissa Bulgarian Plovdivissa alle 17-vuotiaiden kalpamiekkailussa perjantaina ohjelmassa olivat joukkuekilpailut. Suomen joukkue oli lopputuloksissa 14:s. Joukkueessa mukana olivat Akseli Heinämaa, Julius Jutila, Matias Kallio ja Amos Skogster.

Suomi kohtasi 32 cup-kierroksella Azerbaidzanin. Suomalaiset olivat azerbaidzanilaisia parempia osumin 45-29. Skogster oli lepovuorossa, kun muut pojat taistelivat voittoon.
”Alku lähti verkkaisesti, mutta toisesta ottelusta lähtien normaalia miekkailua”, Heinämaa arvioi.
”Aluksi pientä alkukankeutta, mutta sitten lähti”, Kallio totesi.
”Lähti tahmeasti käyntiin, mutta onneksi saatiin kerättyä hyvin voimat loppuun”, Jutila iloitsi.
”Hienosti hoidettu alun takertelujen jälkeen”, Suomen alle 17-vuotiaiden joukkuejohtaja Kimmo Puranen kertoi.

Seuraavalla kierroksella vastaan asettui Italia, joka oli suomalaisille liian vahva. Italia voitti Suomen osumin 45-16. Skogster oli lepovuoroissa ensimmäisellä ja toisella jaksoilla.
”Joka matsin alku lähti käyntiin hyvin, mutta sitten voimat jaloista hävisivät nopeasti vahvoja sekä liikkuvia italialaisia vastan”, Heinämaa harmitteli.
”He olivat selkeästi parempia”, kolmannella jaksolla vaihtoon lähtenyt Kallio totesi.
”Vastustajat olivat vaan parempia”, Jutila kertoi.
”Italialaiset olivat teknisesti ja fyysisesti selkeästi suomalaisia edellä”, Puranen analysoi.

Seuraavaksi suomalaiset alkoivat kampailla sijoituksista 9-16. Ensin Suomi kohtasi Norjan. Norja voitti Suomen osumin 45-27. Skogster otteli ensimmäisellä ja toisella jaksolla, kun Kallio otteli kolmannella jaksolla.
”Olipa löysä alku. Ottelun kulkua vaikea kohentaa, kun piste-ero kasvoi nopeasti ensimmäisellä ja toisella jaksoilla liian suureksi”, Heinämaa totesi.
”Selkeä alisuoritus minulta”, Jutila manasi.
”Keskinkertainen, ei floppia, henkilökohtaista kisasuoritusta parempi”, ensimmäisellä ja toisella jaksolla otellut Skogster kommentoi.
”Suoritustaso notkahti kaikilla tappiollisen Italia-ottelun jälkeen, eikä se vielä palautunut normaalille tasolle”, joukkuejohtaja Puranen arvioi.

Tämän jälkeen Suomi kamppaili sijoista 13.-16. Suomi otti Sveitsistä niukan voiton osumin 43-41. Skogster oli lepovuorossa.
”Norja-tappion jälkeen löytyivät oikeat kuviot”, Heinämaa iloitsi.
”Matsi meni hyvin, joukkue toimi”, Jutila havaitsi.
”Pääsin taas peliin mukaan Norja-tappion jälkeen”, Kallio totesi.
”Koko joukkue nousi jälleen omalle tasolleen. Miekkailijat keskittyivät ja kontrolloivat hyvin tilanteita sekä ennen kaikkea luottivat toisiinsa joukkueottelun tilanteen muuttuessa”, joukkuejohtaja analysoi tyytyväisenä.

Tämän jälkeen Suomi otteli viimeistä kertaa sijoista 13.-14. Suomi hävisi Virolle osumin 45 -27, jolloin Suomi oli lopulta tuloslistoilla 14:s. Skogster oli lepovuorossa toisella ja ensimmäisellä jaksolla.
”Ihan hyvä matsi, pienistä oli kiinni”, totesi ensimmäisen ja toisen jakson otellut Heinämaa.
”Ihan hyvä matsi, voitto meni paremmalle”, Jutila sanoi.
”Ei huonostikaan mennyt, vaikka vähän paremmin olisi voinut kulkea”, Kallio huokaisi.
”Viro oli selkeästi parempi, mutta suomalaisten suoritukset olivat kuitenkin lähes normaalilla tasolla. Ehkä paukut olivat vähissä tässä viimeisessä ottelussa edellisen voittoisan Sveitsi-ottelun jälkeen.”, joukkuejohtaja Puranen arvioi.