U17-pojat päättivät EM-joukkuekilpailun makeaan voittoon

6.3.2018 U17-poikien kalpajoukkue sijoittui 15:nneksi miekkailun EM-kilpailujen joukkuekisassa tiistaina Sotšissa. Päivä tarjosi muutaman todella hyvän kohokohdan ja sijoitus olisi voinut olla selkeästikin parempi

Suomen joukkueessa ottelivat Matias Kallio, Akseli Heinämaa, Julius Jutila ja Tuomas Ojala. 

Avausottelussa oteltiin pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon ja ottelun loppupuoli oli suomalaisjoukkueelta erinomainen. Ikävä kyllä alku oli liian haastava ja lopulta välieriin asti selviytynyt Itävalta voitti kamppailun 45-39.

Venäjä puolestaan oli Suomea toisessa ottelussa parempi 44-33 ja Valko-Venäjä vei voiton seuraavassa ottelussa yhdellä ainoalla pistolla. Näin Suomen päätösvastustajaksi tuli viidenneksi sijoitettu Espanja, jonka pojat voittivat hienosti 45-41 Matias Kallion viimeisteltyä makean voiton. 

Joukkuejohtaja Rasmus Meilasen kommentit päivästä:

- Pojat miekkailivat tänään vaihtelevat kilpailut. Itävalta ottelun alussa ei tekemisen taso riittänyt päivän kilpailuun mutta ottelun loppuosan miekkailulla olisi tänään pärjännyt lähes mitä joukkuetta vastaan tahansa. Valko-Venäjää vastaan kärsitty tappio meni ihan omaan piikkiin, mutta Espanjaa vastaan pojat miekkailivat hyvin ja ansaitsivat maukkaan voiton kilpailun viidenneksi sijoitetusta joukkueesta.

Euroopanmestariksi miekkaili Italia voittaen Saksan finaalissa. Pronssiottelussa Ukraina oli parempi Suomen avausvastustajaa Itävaltaa.

Keskiviikkona vuorossa on U20 tyttöjen henkilökohtainen kilpailu. Suomen edustajina ovat Outi Jaakkola, Inka Mikkilä, Linn Sundquist ja Anna Vuorinen. 

----
Toni Flink

​Lue lisää kisasta >

« Takaisin