Tšekki pysäytti kalpamiesten etenemisen MM-kisoissa

25.7.2017 Suomen miesten kalpajoukkueen ottelut jäivät miekkailun MM-kilpailuissa Saksan Leipzigissa yhteen Tšekin voittaessa Suomen 34-28. Loppusijoitukseksi Suomelle tuli 25.

Yhdeksänneksi sijoitettu Tšekki otti kamppailun puolivälissä ratkaisevan etumatkan, jota Suomi (sijoitettu 24) ei enää saanut kiinni. Suomi voitti Tšekin aiemmin tänän kesänä Pariisin maailmancupissa. Suomen joukkueessa miekkailivat nyt Alexander Lahtinen, Niko Vuorinen ja Jaakko Paavolainen. 

Ottelu lähti Suomen osalta tunnustellen käyntiin tšekkien vaihdettua Martin Rubensin ja Pavel Pitran paikkaa ottelujärjestyksessä Pariisin tappio-ottelustaan. Ottelu pysyi aluksi tasaisena, vaikka Suomella oli jopa pienoinen hallinta. 

Alex Lahtinen teki neljännessä osaottelussa taktisen ratkaisun ja lähti hakemaan kaulaa, sillä ykköstykki Jiri Beranilla oli vielä kaksi matsia jäljellä ja suomalaiset odottivat vastustajien panostaneen juuri näihin kahteen matsiin. Käytännössä kuitenkin rohkeus kostautui ja Rubes onnistui tulemaan muutaman kerran väliin yhden tempon hyökkäyksillä. 

Seuraavissa kolmessa osaottelussa Suomi ei onnistunut tasoittamaan yrityksistä huolimatta

- Oli vähän pelko persiissä siitä, että liian aggressiivisella tahdilla ero repeää mahdottomaksi. Luotin viimeisessä erossa siihen, että saan Pitralta revittyä isojakin piste-eroja kiinni. Näin olikin, sillä vaikka oltiin 10 pojoa takana, sain eron vain 28-30 tilanteeseen. Tässä vaiheessa Pitra otti taktisen paussin ja vaihtoi aseensa. Aikaa oli jotain 20 sekuntia jäljellä, joten menin all-in, mutta pistin vähän yli. Momenttini katosi ja Pitra napsi vielä lopuksi muutamasta yrityksestäni omat pois, kertoi lopusta Niko Vuorinen.

- Käytännössä siis kaikkiaan vaiherikas ottelu, joka oli täysin erilainen verrattuna Pariisin tapaukseen. Mahdollisuus eli loppuun asti, mutta tulos kuvastaa hyvin Leipzigin turnausta kokonaisuutena: ei kovin huonosti, muttei riittävän hyvinkään, Vuorinen paketoi.

Tšekki hävisi seuraavalla kierroksella yhdellä pistolla Egyptille, joka selvisi kahdeksan parhaan joukkoon ainoana ei-eurooppalaisena maana.

MM-kilpailut päättyvät keskiviikkona naisten kalvan joukkuekilpailuun, jossa Suomea edustaa kolmikko Suvi Lehtonen, Anna Salminen ja Sofia Tauriainen. Mukana on 24 joukkuetta, joten yhtä useampaa otteluun vaaditaan Suomelta voittoa avauskierroksella, jolloin pääsee ottelemaan myös sijoituksista (1-16).

---
Toni Flink / Olympiakomitean uutishuone

Lue lisää lisasta >

« Takaisin