Topias Tauriainen (EM) upeasti Luxemburgin U20 MC-kilpailun seitsemäs

1.12.2018 Tulos on Tauriaisen toistaiseksi paras tulos ja hienoa tulosta täydensi Akseli Heinämaan (KAVE) 35. sija.

Alkuerissä Espoon Miekkailijoiden 19-vuotias Topias Tauriainen voitti kuudesta ottelustaan neljä ja eteni pudotusotteluihin ranking sijalta 67. Kalpaveljien Akseli Heinämaa puolestaan selvitti alkuerät puhtaasi ja lähti pudotusotteluihin hienolta kolmannelta sijalta. Suomen

yhdeksästä miekkailijasta seitsemän eteni hienosti alkukierrokselta pudotusotteluihin.

Pudotusotteluissa muuta suomalaisottelijat kärsivät aikaiset tappiot, mutta Tauriainen ja Heinämaa etenivät 64 parhaan joukkoon, jossa nähtiin harmittava suomalasikohtaaminen. Tauriainen oli Heinämaata parempi pistoin 15-11.

Tämän jälkeen Tauriainen selvitti vielä hienosti kaksi pudotusottelua ja eteni jo 8-parhaan joukkoon, jossa vastaan tuli Ranskan Arthur Philippe. Ottelu päätyi selvään ranskalaisvoittoon 15-5 ja lopulta ranskalainen eteni kisan hopeatilalle.

”Alkuerissä oli tosi epävarma fiilis ja voitotkin tuntui vaikeilta. Tämä johtui huonosta valmistautumisesta viime viikon urheilukoulun ohjelman takia. Pudotusotteluissa varmuus ja taso kuitenkin nousi tasaisesti, kun pääsin kunnolla miekkailemaan”, iloitsi tyytyväinen Topias uransa parasta tulosta.

MC-kausi jatkuu kalpapojilla Kreikan Heraklionissa joulukuun puolessa välissä. Kisan jälkeen nimetään Suomen EM-joukkue Italian Foggian helmikuun lopun kisoihin.

Lopputulokset Luxemburg maailmancup, kalpa pojat U20
1. Daniel De Mola, Italia
2. Arthur Philippe, Ranska
3. Daniil Rudykh, Venäjä ja Davide Di Veroli, Italia
---
7. Topias Tauriainen, Suomi
35. Akseli Heinämaa, Suomi
70.  Jussi Terho, Suomi
86.  Julius Jutila, Suomi
100. Matias Kallio, Suomi
102. Vaino Paavolainen, Suomi
130. Tuomas Ojala, Suomi
155. Oskar Kiljander, Suomi
171. Joonas Savelainen, Suomi
196 osanottajaa.

KUVAT Pavia-Bizzi 

Lue lisää kisasta >

« Takaisin