Tiitus Ämmälä karsiutui 5-ottelun nuorten EM-finaalista

1.7.2021 Tiitus Ämmälä ei selviytynyt torstaina Sveitsin Bernissä alle 21-vuotiaiden nykyaikaisen 5-ottelun EM-kilpailujen finaalikilpailuun. 20-vuotias Helsingin Nykyaikaiset 5-ottelijat -seuraa edustava Ämmälä oli oman karsintaryhmänsä 25:s.

Miekkailussa Ämmälä otti yhdeksän voittoa ja hävisi 16 otteluaan ollen karsintaryhmässään lajin 23:s. Uinnin aika 2.17,67 oli ryhmän 26:nneksi nopein.

Laser-runissa Ämmälän kaksi ensimmäistä ammuntaa sujuivat erinomaisesti: ensimmäisessä kolme ohilaukauksen jälkeen viisi seuraavaa olivat osumia ja toisessa putosi viisi kuudesta ensimmäisestä. Aikaa näihin meni 12,9 ja 11,7 sekuntia. Kolmas ammunta vaati 21 laukausta ottaen 45 sekuntia. Neljännessä osumat olivat 5/13 ja aikaa kului 27,1 sekuntia.

Karsintakilpailuissa ei ole mukana esteratsastusta.

Tiitus Ämmälä:
- Erikoinen päivä. Hyvällä fiilikselle lähdettiin liikkeelle, mutta miekkailussa olin stressaantunut ja jäykkä. Se laji meni vähän pieleen. Uinnissa tuli erittäin onnistunut fiilis ja paransin ennätystäni viidellä sekunnilla. Laser-run tuntui hyvältä, mutta selkään tuli kesken matkan kipua, joka johti hengityksen vaikeutumiseen ja kolmas ammunta oli todella huono. 

Keskiviikkona kisojen avauspäivänä tyttöjen viestivoiton vei Saksa ja poikien Valko-Venäjä.

Poikien finaali kisataan lauantaina ja tyttöjen sunnuntaina.

-------
Toni Flink

Lue lisää kisasta >

« Takaisin