Teemu Seeve miekkaili Turun maailmancupin satelliittikisassa upeasti hopealle

17.3.2018 Lauantaina saatiin erittäin miellyttäviä miekkailu-uutisia Turussa järjestettävästä maailmancupin satelilittikilpailusta. Teemu Seeve yltyi mainioon vireeseen päivän edetessä ja eteni aina hopeatilalle asti kovassa kansainvälisessä seurassa miesten kalvassa.

- Harvoin on kyllä fiilikset näin kultaiset hopean jälkeen. Kyllä tämä saavutus omalla uralla menee todella korkealle. Keräsin nyt eniten maailmancupinpisteitä urallani. Objektiivisestikin katsottuna kärkituloksiani seniorina, Seeve iloitsi.

Samalla Seevelle ripustettiin kaulaan PM-hopeaa.

Erissä Turun Miekkailijoita edustava 25-vuotias ei vielä ollut lähellekään parastaan, mutta päivän myötä tutussa ympäristössä homma alkoi toimia.
- Tyypillisesti hyvät päivät alkavat tietynlaisella ”kyntämisellä”. Toisessa cup-ottelussa Nikoa (Vuorinen) vastaan sitten napsahti ja pystyin ottelemaan siitä eteenpäin hyvin, Seeve kuvaili.

Seeve oli ehtinyt kukistaa ennen maamme ykkösrankattua Vuorista jo venäläisen Alexey Arkhipovin niukasti 15-13. Vuorinen joutui Seeven ”uhriksi” 15-8 ja seuraavalla kierroksella Jaakko Paavolainen 15-9.

Kolmessa viimeisessä ottelussa Seeve sai vastaansa kärkiviisikkoon Vuorisen tapaan rankatut miekkailijat. Ensin suomalainen kukisti Chilen Rodrigo Gonzalesin (15-10) ja välierässä kakkoseksi sijoitetun Taipein Tsung Lin Chenin (15-5).

Finaalissa Seeve taisteli urheasti, mutta maailmanlistallakin top-50 oleva Viron Sten Priinits oli parempi 15-11.

Maailmancupissakin mitaleille kertaalleen otelleelle Priinitsille voitto Turussa oli uran toinen (voitti myös 2014).

Seeve perusteli menestyksen syitä hyvällä harjoittelulla.
- Taustalla on ennen kaikkea parasta treeniä vuosiin. Olen saanut tehtyä tasapainoisen treenirutiinin ja sen tuntee kropassa sekä miekkailussa, Seeve selvitti taustoja.
- Kyllähän tästä tuli todella positiivisia ajatuksia jatkoon. Tavoitteeni oli mc-tasolla päästä pisteille, jotta voin tavoitella paikkaa arvokisoissa kesällä. Ennen kaikkea MM-kisat ovat mielessä ja EM-reissu olisi myös fantastinen!

Seeve on aiemmin ollut mc-sateliitissa kaksi kertaa mitaleilla: Turussa 2013 pronssilla ja Kööpenhaminassa 2012 hopealla. 

32-cupiin suomalaisista pääsivät myös Jaakko Paavolainen (12.), Niko Vuorinen (17.), Topias Tauriainen (21.) ja Oliver Mattsson (28.). 64 parhaan joukkoon ottelivat lisäksi Gunnar Gräsbeck 835.), Oskar Kiljander (46.), Tommi Kosunen (56.), Julius Jutila (57.), Rufus Panelius (58.) ja Antti Kerminen (58.).

Sunnuntaina Turun Kupittaalla otellaan naisten kalpa.

---
Toni Flink

Lue lisää kisasta >

« Takaisin