Tallinnan kalpamiekkailun maailmancupia kahdeksan suomalaisnaisen voimin

31.10.2019 Tallinna Möök 50-vuotisjuhlakilpailussa on Tokion olympiakarsinnan tunnelmaa - henkilökohtaiseen kilpailuun osallistuu 281 miekkailijaa 50 eri maasta.

Viikonvaihteessa Tallinnassa kisattavassa naisten kalpamiekkailun maailmancupin osakilpailussa on runsaasti suomalaisväriä, kun Suomenlahden eteläpuolelle matkaa kahdeksan naisen joukkue.

Koko oktetti osallistuu perjantaina alkavaan henkilökohtaiseen kilpailuun tavoittelen paikkoja lauantaisessa 64 parhaan kaaviossa. Sunnuntaina kisataan joukkuekilpailu.

Suomen joukkueen muodostavat Nina Hyvönen, Suvi Lehtonen, Laura Pöysti, Anna Salminen, Ilona Syvälä, Sofia Tauriainen, Anni Vornanen ja Anna Vuorinen.

Henkilökohtaiseen kilpailuun on ilmoittautunut 281 miekkailijaa peräti 50 eri maasta. Mukana on koko maailman kärki, muun muassa kaikki FIE-rankingin 20 parasta Hong Kongin ykkösrankatun Vivian Kongin ja tämän vuoden maailmanmestarin, Brasilian Nathalie Moellhausenin johdolla.

Joukkuekilpailussa Suomen ryhmän muodostavat Lehtonen, Salminen, Syvälä ja Vuorinen. Joukkueita on mukana peräti 30, joista Suomen ranking oikeuttaa 26:nteen tilaan.

Suomalaismiekkailijoiden ennakkotunnelmia Tallinna Möök 50-vuotisjuhlakilpailusta:

Nina Hyvönen
- Osallistuin Turun sateliittikisaan syyskuun lopulla ja siellä meni sen verran mukavasti, että päätin ilmoittautua ihan oikeaan maailmancupin kisaan. Seurassani (TMÅF, Turun Miekkailijat - Åbo Fäktare) on ollut vuosina 2017-2019 virolainen valmentaja Sten Priinits, joka myös kannusti osallistumaan Tallinnan kisaan. Viimeisen kuukauden olenkin harjoitellut kovempaa ja tällä hetkellä ranne hieman kipuilee. Ei anneta sen häiritä, vaan pistetään kaikki peliin vaikka vastus on todella kova. Jännittää!

Suvi Lehtonen
- Syksy on ollut aika rikkonainen harjoittelun suhteen opiskelukiireiden vuoksi, joten ihan hirveän suuria odotuksia en tälle kisalle aseta. Toisaalta ilman paineita on kiva miekkailla. Toivon että pystyisin miekkailemaan omalla tasollani alusta loppuun asti, niin eiköhän siitä sillä hyvä tule.

Anna Salminen
- Syksyn treenit lähtivät tahmeasti liikkeelle sitkeän flunssan takia. Vaikka viime viikkojen harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja suunnitelmien mukaan, ovat odotukset kauden ensimmäiseen maailmancupin kisaan maltilliset. Hauskaa kuitenkin saada suuren luokan kansainvälinen kisarumba käyntiin  taas.

Ilona Syvälä
- Tällä kaudella on jo kisattu kolmet sateliittimaailmancupin kisat ja viime viikonloppuna oli vielä kansalliset kisat, joten nyt on kiva päästä miekkailemaan kauden ensimmäisessä maailmancupissa. Mukana kisoissa on melkein 300 osallistujaa, joten jokainen pisto on tärkeä. Alkuerissä tarkoituksena on miekkailla vähintäänkin yhtä hyvin kuin viime vuonna (viisi voittoa kuudesta) ja sen jälkeen nähtäväksi jää, kuka tulee pudotusotteluissa vastaan. Tavoitteena on päästä miekkailemaan lauantaina 64-cupissa.

Laura Pöysti
- Tuloksellisia odotuksia kisaan minulla ei sinänsä ole, mutta koitan kuitenkin saada kaiken irti treeninä omia junioreiden maailmancupeja varten vuodenvaihteessa. Kisaan valmistautuminen on tapahtunut pääasiassa yliopistojen pääsykokeiden oheella, mutta loukkaantumisen jälkeen on ollut ihan hyvää treeniä pohjalla.

Sofia Tauriainen
- Valmistautuminen on sujunut ihan hyvin, lähinnä palauttelua ja herkistelyä viime viikonlopun kisojen jäljiltä. Hyvä fiilis ja kiva kisata. Tokion takia odotettavissa sähköistä tunnelmaa ja iso kisa.

Anni Vornanen
- On hienoa päästä kilpailemaan maailman huippujen rinnalle vain parin tunnin lauttamatkan päähän Helsingistä ja odotankin kisaa innolla. Minulla on vielä niin vähän kokemusta, että en ota tulospaineita, vaan lähden ensisijaisesti parantamaan viimevuotista suoritustani. Viime viikkojen valmistautuminen on koostunut hyvistä arkitreeneistä hyvien treenikavereiden kanssa Töölön Kisahallilla, mutta pohjalla on myös muutamia aiemmin syksyllä käytyjä satelliittimaailmancupeja ja lyhyet harjoitusleirit Ruotsissa ja Norjassa.

Anna Vuorinen
- Kausi on päässyt alkuun ja energiaa riittää, lähdetään taistelemaan FIE-pisteistä. Uusi valmentaja Sten Priinits on kuukauden aikana salilla jo muutaman kerran käynyt ja tuonut uusia juttuja treenaamiseen. Odotan innolla.

----
Toni Flink

​Lue lisää kilpailusta >

« Takaisin